Pressemeldinger - Nyheter : Wist Last & Buss
12.09.2013

Hamsteren Charlie – Volvo Trucks’ nye testsjåførEtt år etter videosuksessen med Ballerina Stunt og forrige ukes The Hook, er Volvo Trucks tilbake med enda et stunt. De har nå latt en hamster ta over rattet i sin nye Volvo FMX. I dette stuntet styrer hamsteren Charlie lastebilen opp og ut av et steinbrudd – videoen demonstrerer hvor lett det er å manøvrere det 15 tonn tunge anleggskjøretøyet. Filmen er spilt inn i Spania og er regissert av Jamie Rafn.

Visepresident Lars Terling sier at stuntfilmene er en del av en strategi for å dramatisere de tekniske nyhetene til Volvo Trucks. Fokuset for denne filmen er Volvo Dynamic Steering, en revolusjonerende ny teknikk som kan beveges med fingerbevegelser og enda viktigere, som hindrer ujevnheter å forplante seg opp i rattet. Dermed blir det mulig for en hamster på 175 gram å styre bilen. Denne teknologien er helt unik i bilbransjen. Terling avslører det kan komme flere tester framover.

«Ved lave hastigheter blir en lastebil med tung last så enkel å styre at du kan gjøre det med én finger. Når man kjører på motorveien, gir dette dynamiske styresystemet uslåelig retningsstabilitet», sier Jan-Inge Svensson, ingeniøren bak systemprogramvaren hos Volvo Trucks.

Se filmen The Hamster Stunt på YouTube

Charlie er en spesialtrenet hamster fra Storbritannia. Lastebilen han styrer er en ny Volvo FMX. Bilene benyttes blant annet i anleggskjøring og andre tøffe forhold.
Birollen spilles av den erfarne yrkessjåføren Seon Rogers, som har føttene på pedalene og som bruker en gulrot for å få Charlie til å holde seg på veien. 
 

Filmen ble laget i et lukket steinbrudd i Los Tres Cunados, Spania.

Sitater

Lars Terling, visepresident for markedskommunikasjon hos Volvo Trucks:

"Vi var svært skeptiske til å begynne med, men samtidig kunne vi se at det var en morsom måte å vise hvor enkelt det er å styre med Volvo Dynamic Steering.''

"Jeg vet det er vanskelig å tro at en hamster kan styre en lastebil, men Charlie gjorde det. Det du ser i filmen er ekte.''

"Det er en helt ny type styring som vil forandre livet til lastebilsjåførene - det kommer til å spare mange rygger.''

12. september 2013

Se http://www.thenewsmarket.com/volvogroup for video i kringkastingskvalitet om Volvo-konsernets produksjonsanlegg og produkter. Du kan laste ned bilder i form av MPEG2-filer eller bestille dem på Beta SP-bånd. Registrering og video er gratis for media.

Alle bilder, filmer, animasjoner og illustrasjoner er tilgjengelige Volvo Trucks Media Gallery: http://images.volvotrucks.com/

Alle YouTube-filmer: http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2300 forhandlere og verksteder i mer enn 140 land. Volvo-lastebiler monteres i 16 land over hele verden. I 2012 ble det solgt mer enn 105 000 Volvolastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer og transmisjoner for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.

For ytterligere informasjon, kontakt: Volvo Norge AS v/Torstein Magelssen, telefon +47 23 17 66 16/mobil +47 90 77 52 55 e-post: torstein.magelssen@volvo.com

Charlie styrer lastebilen oppover et steinbrudd, og demonstrerer dermed hvor lett det er å styre det 15-tonns tunge anleggskjøretøyet. Den erfarne yrkessjåføren Seon Rogers har føttene på pedalene og en gulrot for å få Charlie til å holde seg på veien. image/x-png 951,9 KB
Claes Nilsson, sjef for Volvo Trucks image/x-png 792 KB
Filmen ble laget i et lukket steinbrudd i Los Tres Cunados, Spania. image/x-png 1,5 MB
Filmen ble laget på et lukket steinbrudd i Los Tres Cunados, Spania. image/x-png 1,6 MB
Hamsteren Charlie i et spesialtilpasset løpehjul. image/x-png 1 MB
Hamsteren Charlie i et spesialtilpasset løpehjul. image/x-png 778,1 KB
Hamster-treneren Grace Dickinson med Charlie (hamsteren). image/x-png 859,5 KB
Interiøret i nye Volvo FMX image/x-png 3,3 MB
Jan-Inge Svensson, ingeniøren bak utviklingen av VDS-programvaren image/x-png 879,6 KB
Nye Volvo FMX image/x-png 1,8 MB
Back

Abonner på Volvo Trucks Nyheter

Ønsker du å bli varslet via e-post og/eller via mobiltelefon når Volvo Trucks publiserer nyheter på hjemmesiden eller på WAP-portalen? Vennligst fyll inn ditt navn, firma, e-postadresse og/eller mobiltelefonnummer i skjemaet nedenfor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ved å godta, tillater du Volvo Trucks å lagre dine personlige data og bruke dem til liknende utsendelser.