pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Bilbolaget Lastvagnar
2013-05-14

Nya Volvo FE och Volvo FL – maximal tillgänglighet och minimerade driftskostnaderDe nya versionerna av Volvo FE och Volvo FL lanseras med en unik kombination av teknik och tjänster som ska se till att lastbilarna alltid rullar när de behövs. Den som använder fordonet ska kunna fokusera på sin affärsverksamhet medan Volvo Lastvagnar tar hand om lastbilen.

- Kunderna i det här segmentet köper inte en lastbil, utan problemfri tillgång till en effektiv transportlösning. Nya Volvo FE och Volvo FL ger oss ännu bättre förutsättningar att vara den heltäckande samarbetspartnern som bokstavligt talat driver kundens affär framåt, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar.

Lastbilen är ett viktigt verktyg för att säkra punktliga leveranser oavsett om transporter är kundens huvudsyssla eller inte.

- Många köpare av Volvo FE och Volvo FL behåller sina lastbilar länge och ser helst att vi tar hela ansvaret för att de rullar. Att välja en nära samarbetspartner som både kan leverera en högkvalitativ produkt och ett bekymmersfritt ägande blir mest fördelaktigt för dem på lång sikt, säger Pernilla Sustovic, segmentsansvarig för distribution och avfallstransporter vid Volvo Lastvagnar.

Proaktivitet ger problemfritt ägande
I samband med lanseringen av nya Volvo FE och Volvo FL presenterar Volvo Lastvagnar ett utökat serviceerbjudande. På den högsta nivån - Guldkontraktet - ingår både service, reparationer och högsta möjliga tillgänglighet, så kallad "uptime".

Med det förbättrade Guldkontraktet kan lastbilen bli uppkopplad. Detta gör det möjligt för Volvoverkstaden att följa lastbilens användning och slitaget på vissa komponenter. Målet är att proaktivt säkra att service görs bara exakt när det behövs - och att underhållet utförs när lastbilen inte används.

- Genom att hålla koll på användningen av lastbilen och hur olika komponenter slits, kan vi förhindra att småsaker växer till oplanerade stopp, förklarar Jarkko Aine, expert på transportlösningar vid Volvo Lastvagnar.

För att ytterligare förenkla ägandet kan kunderna också välja en lösning med heltäckande leasing som samlar alla kostnader på en månadsfaktura.

Ökad produktivitet
Ökad produktivitet, till exempel att hinna med mer på kortare tid, är ett annat högprioriterat önskemål bland köparna av Volvo FE och Volvo FL. De nya lastbilarna bidrar på flera sätt till ökad lönsamhet för kunderna.

  • Köregenskaperna förbättras med den snabba momentuppbyggnaden på låga varv i de nya, effektiva motorerna D5 och D8.
  • Den specialdesignade 12-tonsvarianten av Volvo FL ger viktfördelar i form av upp till 500 kilo ökad lastkapacitet.
  • Volvo FE blir tillgänglig med den automatiserade växellådan I-Shift, inklusive mjukvaror för speciella användningsområden som till exempel distribution. I-Shift bidrar också till minskad bränsleförbrukning.
  • Bränslebesparingstjänsten Fuel Advice riktar in sig på att hjälpa både ägare och förare att använda sina lastbilar mer kostnadseffektivt.

2013-05-14

Länk till tekniska specifikationer FE.
Länk till tekniska specifikationer FL.
Länk till högupplösta bilder.
Länk till film på youtube.

För tillgång till alla bilder, filmer och illustrationer, var vänlig gå till Volvo Trucks Media Gallery/Press Images & Films på http://images.volvotrucks.com

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar. image/pjpeg 3,7 MB
De nya D5 och D8 Euro 6 motorerna är idealiska för snabb, komfortabel och säker körning i städer och förorter. image/pjpeg 1,5 MB
Jarkko Aine, expert på transportlösningar vid Volvo Lastvagnar. image/pjpeg 180,2 KB
Kombination av ny teknologi och tjänster i Volvo FE gör att lastbilen har en enastående förmåga att alltid vara redo för tjänst. image/pjpeg 1,9 MB
Nya Volvo FE har en tydlig Volvoidentitet. image/pjpeg 1,5 MB
Nya Volvo FL är stor i så motto att den är högproduktiv och liten genom att den är designad för att passa i stadsmiljöer. image/pjpeg 2,9 MB
Nya Volvo FL ökar både produktivitet och effektivitetet, samtidigt som den erbjuder föraren bättre arbetsvillkor. image/pjpeg 1,7 MB
Pernilla Sustovic, segmentsansvarig för distribution och avfallstransporter vid Volvo Lastvagnar. image/pjpeg 1,9 MB
Volvo FE kan nu utrustas med I-Shift, vilket hjälper till att reducera bränsleförbrukningen. image/pjpeg 2,6 MB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.