pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Bilbolaget Lastvagnar
2013-05-16

Volvo Lastvagnar har förnyat hela sitt europeiska modellprogram på åtta månaderVolvo Lastvagnar har introducerat sex nya lastbilsmodeller sedan september 2012. Det började i fjol med den spektakulära premiären för nya Volvo FH, som följdes av årets lanseringar av Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE och Volvo FL. Alla de nya modellerna har innovationer och funktioner som gör förarens jobb lättare och mer effektivt.

- Detta har varit en av de mest intensiva och spännande perioderna i Volvo Lastvagnars historia. Nu har vi det mest moderna och högteknologiska modellprogrammet någonsin. Det ger oss unika möjligheter att hjälpa kunder i alla segment att förbättra sin produktivitet och lönsamhet, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar.

De synliga likheterna mellan den mest kraftfulla modellen, Volvo FH16, och dess mindre syskon är större än någonsin. Volvos klassiska järnmärke har flyttats upp till en ny position under vindrutan på alla modeller. De nya strålkastarna med sina karaktäristiska varselljus förstärker också den gemensamma identiteten.

Bättre arbetsmiljö för förarna
Alla de nya Volvolastbilarna innehåller flera fördelar för förarna. Alla hyttmiljöer har förnyats eller uppgraderats med fokus på att skapa en effektiv, ergonomisk, bekväm och säker arbetsplats.

- Vi har alltid förarens arbetssituation i fokus när vi utvecklar våra nya lastbilar. Den banbrytande innovationen Volvo Dynamic Steering är ett lysande exempel på hur vi gör lastbilen lätt att manövrera utan ansträngning. Vi är också först i världen med individuell framhjulsupphängning på tunga lastbilar, en teknik som ger både ökad komfort och stabilitet, säger Claes Nilsson.

Minskade transportkostnader
Volvo Lastvagnar har också introducerat ny, innovativ teknik och nya tjänster som hjälper till att minska kundens transportkostnader. Möjligheten att använda telematik för att övervaka ett antal komponenter på distans innebär till exempel att Volvo FH, FM, FE och FL nu kan levereras med förbättrade Guldkontrakt för service som ger maximal tillgänglighet för lastbilarna.

Volvoförarna har även tillgång till en rad tjänster som bidrar till att spara bränsle, till exempel Dynafleet Bränsle och miljö, Fuel Advice och förarutbildningen Effektiv körning. Dessutom är den automatiserade växellådan I-Shift, som kan specialanpassas för en rad applikationer samtidigt som den hjälper till att spara bränsle, inte bara tillgänglig för Volvo FH, FH16, FM och FMX, utan även för Volvo FE.

I-See är en av de främsta funktionerna för att spara bränsle. Tekniken kan jämföras med en autopilot som tar hand om växling, acceleration och motorbromsning vid körning i backar för att göra körningen så bränsleeffektiv som möjligt. Första gången en lastbil med senaste versionen av I-See kör en backig vägsträcka skickas information om den lokala topografin trådlöst till Volvo Lastvagnars centrala server. När sedan en annan lastbil med I-See kör samma sträcka får systemet automatiskt den uppladdade informationen från servern. Detta innebär att växlingar, acceleration och bromsning kan anpassas för optimal bränsleeffektivitet även första gången lastbilen kör den aktuella sträckan. Vid en fjärrtransport kan I-See spara så mycket som fem procent bränsle.

- Alla våra modeller har samma förmåga att ge föraren en lastbil med förstklassiga köregenskaper på samma gång som transportören kan dra fördel av maximal tillgänglighet och minimerade bränslekostnader, sammanfattar Claes Nilsson.

Bilder, filmer och illustrationer finns att ladda ner från Volvo Trucks Media Gallery/Press Images & Films på adressen http://images.volvotrucks.com/

2013-05-16

Se film på youtube som visar hela rangen.

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

På åtta månader har Volvo Lastvagnar förnyat hela modellprogrammet. Det började i fjol med den spektakulära premiären för nya Volvo FH, som följdes av årets lanseringar av Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE och Volvo FL. image/pjpeg 2,7 MB
Volvo Lastvagnars nya modellprogram, från vänster till höger: Volvo FL, Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FE. image/pjpeg 3,6 MB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.