pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Bilbolaget Lastvagnar
2013-05-28

Volvo Lastvagnar presenterar sitt Euro 6-erbjudandeVolvo Lastvagnar har introducerat nya lastbilar med Euro 6-motorer som sträcker sig från den minsta medeltunga 5-litersmotorn till den tunga 13-litersvarianten. Från och med våren 2014 kommer Volvolastbilar även att finnas med en Euro 6-motor på 16 liter och med I-Torque-drivlinan för 13-litersmotorn.

- Total bränsleekonomi är mycket viktigt för våra kunder, och vi har en kombination av teknik- och tjänsterbjudanden som blir svår för våra konkurrenter att matcha, säger Astrid Drewsen, produktchef för drivlinor på Volvo Lastvagnar.

Förbättrad efterbehandling av utsläpp
För det tunga motorprogrammet, D11, D13 och den kommande D16, har Volvo Lastvagnar behållit sin beprövade katalytiska utsläppskontroll, SCR (Selective Catalytic Reduction). SCR har visat sig vara oerhört effektivt i efterbehandlingen av utsläpp och det är också idealiskt för att uppfylla Euro 6-kraven. Dessutom har Volvo Lastvagnar förbättrat det katalytiska skiktet i sin SCR-enhet och insprutningssystemet för AdBlue.

Kostnadseffektiv teknik
För att kraven enligt Euro 6 ska kunna uppfyllas måste värmen i avgassystemet hållas på en mer eller mindre konstant hög nivå. Volvo Lastvagnar kombinerar därför sin SCR-lösning med ett icke-kylt EGR-system (Exhaust Gas Recirculation) och ett dieselpartikelfilter i sina Euro 6-kompatibla D11- och D13-motorer. Den tekniska lösningen för D5- och D8-motorerna är en kombination av kylt EGR-system, partikelfilter och SCR.
- Baserat på vår erfarenhet av utsläppslagarna världen över valde vi en bränsleeffektiv, kostnadseffektiv och mindre komplex motorteknik. Vi är mycket nöjda med vårt Euro 6-erbjudande, särskilt eftersom omsorg om miljön ju är ett av våra kärnvärden, säger Astrid Drewsen.

Volvo Lastvagnars Euro 6-erbjudande

  • I september 2012 började Volvo Lastvagnar sälja sin första Euro 6-motor, en D13-enhet med 460 hästkrafter.
  • I juni 2013 inleds försäljningen av de nya D5-, D8-, D11- och D13-motorerna.
  • Från och med våren 2014 kommer Volvolastbilar även att finnas med en Euro 6-motor på 16 liter och I-Torque-drivlinan för 13-litersmotorn.


2013-05-28

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

Astrid Drewsen, produktchef för drivlinor på Volvo Lastvagnar. image/pjpeg 3,8 MB
Jämförelse av europeiska utsläppskrav; Euro 1 till Euro 6. image/pjpeg 424,9 KB
Volvo D13, Euro 6. image/pjpeg 2,3 MB
Volvo Lastvagnars Euro 6 motorprogram. image/pjpeg 956 KB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.