pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Bilbolaget Lastvagnar
2013-06-11

Volvo Lastvagnar i storaffär med Ragn-SellsEtt avtal värt omkring 120 miljoner kronor innebär början på ett fördjupat samarbete för att effektivisera Ragn-Sells fordonshantering och ytterligare stödja företagets miljöstrategi att halvera CO2 utsläppen till år 2020.

Volvo Lastvagnar har genom Volvo Truck Center Sweden AB ingått avtal med Ragn-Sells AB, ett av Nordens största och ledande företag inom återvinning och miljö.

Genom överenskommelsen fördjupas samarbetet mellan parterna med avsikt att effektivisera Ragn-Sells fordonshantering. Affären är värd omkring 120 miljoner kronor och omfattar bland annat operationell och finansiell leasing av cirka sextio Volvolastbilar. I överenskommelsen finns service- och reparationsavtal på chassi och påbyggnationer, fordonsadministration, samt inbyte av ca 50-60 begagnade fordon,

"Det känns oerhört hedrande att Ragn-Sells gett oss detta förtroende. Vi kommer arbeta med gemensamma nyckeltal för att minska koldioxidutsläppen och öka utnyttjandegraden av fordonen genom att se till att produktion och körrutter för Ragn-Sells fordonspark i Sverige planeras och genomförs så effektivt som möjligt" säger Henric Sundin, vd för Volvo Truck Center Sweden AB.

Affären innebär att Volvo Truck Center tar över fordonsadminstration och samordnar alla service- och verkstadsbesök i Sverige. Utöver normal Fleet Management, inkluderar avtalet också konsulttjänster på operationell och ledningsnivå, i syfte att gå igenom och effektivisera transportflödena.

För att få en effektiv kontroll över fordonens bränsleförbrukning används Volvo Lastvagnars vagnparkssystem Dynafleet, där man bland annat kan följa hela flottans och varje bils bränsleförbrukning. För att stötta förarna att köra bränslesnålt över tid, används Fuel Advice. Tjänsten ger förarna personlig rådgivning genom att analysera körtekniker och ger konkreta tips på hur körbeteendet kan förbättras för att uppnå varaktiga besparingar

Ragn-Sells arbetar aktivt med sitt miljöarbete och har satt som mål att halvera sina CO2 utsläpp till år 2020.

"Att se över hur vi arbetar med vår fordonsflotta är ett led i vår miljöstrategi. Vi har en ambition att höja miljöstandarden, öka utnyttjandegraden samt produktionsoptimera hela vår fordonsflotta. Upplägget att Volvo Truck Center tar över ansvaret för fordonsadministrationen kommer också att positivt påverka vår balansräkning och att vi kan fokusera på vår kärnverksamhet," säger Per-Eric Bjurenborg, Fordons- och Produktionsutrustningschef på Ragn-Sells AB.

Den 11 juni 2013

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

Från vänster: David Schelin, vd för Ragn-Sells och Henric Sundin, vd för Volvo Truck Center. image/pjpeg 6,3 MB
Från vänster: Henric Sundin, vd för Volvo Truck Center och David Schelin, vd för Ragn-Sells. image/pjpeg 6,1 MB
Från vänster: Henric Sundin, vd för Volvo Truck Center och David Schelin, vd för Ragn-Sells. image/pjpeg 5,4 MB
Henric Sundin, vd för Volvo Truck Center och David Schelin, vd för Ragn-Sells. image/pjpeg 6,1 MB
Henric Sundin, vd för Volvo Truck Center och David Schelin, vd för Ragn-Sells. image/pjpeg 6,1 MB
Per-Eric Bjurenborg, Fordons- och Produktionsutrustningschef på Ragn-Sells AB. image/pjpeg 6,6 MB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.