pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Bilbolaget Lastvagnar
2013-12-10

Armbrytning ska locka fler ungdomar till lastbilsbranschenBakom satsningen att arrangera Skol-SM i Östersund nu på lördag står Skolidrottsförbundet och Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten. Det är stor brist på lastbilsmekaniker och Volvo Lastvagnar som sponsrar tävlingen, hoppas att fler ungdomar också skall upptäcka branschen som en tänkbar framtida arbetsplats.

För Volvo Lastvagnar, som ställer ut på tävlingsarenan genom sin återförsäljare Wist Last & Buss, handlar sponsringen av evenemanget både om att uppmuntra till idrottande och motion, samt en chans att möta ungdomar.

- Detta är ett exempel på vad vi gör för att prata med ungdomar om lastbilsbranschens stora rekryteringsbehov. Det är brist på duktiga mekaniker och vi hoppas att fler tjejer och killar skall bli nyfikna på att få veta mer om vår bransch, säger Jan Strandhede, Kommunikations- och PR-ansvarig i Sverige på Volvo Lastvagnar.


Anmälningarna har strömmat in från Hässleholm i söder till Luleå och Tärnaby i norr. Närmare 80 deltagare från 20-talet skolor kommer att samlas i Östersund för att pröva sin armstyrka och teknik.

Skol-SM arrangeras som en helt vanlig armbrytartävling med en klass för killar och en för tjejer och därtill olika viktklasser.

- Min målsättning inför historiens första skol-SM var att få minst 10 skolor anmälda, nu har vi det dubbla och det är dessutom bra geografisk spridning! Det här känns spännande som bara den, säger Heidi Andersson.

Heidi Andersson tror att satsningen på ett skol-SM kan betyda mycket för att bredda intresset för sporten. I Ryssland är skoltävlingar nyckeln till framgång och Heidi har tillsammans med andra armbrytare, rest runt i skolor i Sverige under hösten för att instruera och prata Skol-SM. De flesta elever hon träffat gillar det.

- Alla är inte lagidrottare och bollfantaster. En del är armbrytare. Det kan få unga att älska fysisk aktivitet, träning, svett och adrenalin! säger Heidi Andersson.

- Armbrytning är en sport som är riktigt utmanande, men som ändå inte kräver en massa dyr utrustning. Det är enkelt att träna på till exempel raster och gör det möjligt för fler att vara med, avslutar Jan Strandhede.

Skol-SM i armbrytning är precis som andra Skol-SM, en tävling för medlemmar i landets skolidrottsföreningar. Förutom armbrytning arrangeras Skol-SM i tiotalet andra idrotter där lag och medlemmar från Skol-IF gör upp om titeln svensk skolmästare.

 

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

Under året har Heidi Andersson rest runt i skolor i landet för att skapa intresse för sporten och Skol-SM i armbrytning. image/pjpeg 2,7 MB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.