pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Bilbolaget Lastvagnar
2013-12-16

Volvo FH16 med Euro 6 introduceras i vårI vår kommer Volvo Lastvagnars flaggskepp, Volvo FH16, i Euro 6-utförande. Med en ny generation 16-litersmotorer uppfyller Volvo Lastvagnar inte bara kraven på låga utsläpp, utan motsvarar också högt ställda förväntningar på prestanda och produktivitet från kunder inom de mest krävande användningsområdena.

"Vi är stolta över att ha lyckats möta Euro 6 och samtidigt bibehålla den bästa körbarheten och prestandan på marknaden. Även bränsleförbrukningen ligger på en fortsatt mycket konkurrenskraftig nivå", säger Kristin Signert, ansvarig för fjärrtransportsegmentet på Volvo Lastvagnar.


Det nya motorprogrammet för Euro 6 omfattar tre effektnivåer: 750 hk (3550 Nm), 650 hk (3150 Nm) och 550 hk (2900 Nm). Samtliga motorer är utrustade med Volvos automatiserade växellåda, I-Shift. Varianten med 550 hk finns även i ett utförande med 2800 Nm för manuell växellåda.

Volvo FH16 är en av branschens mest kraftfulla och karaktärsfulla lastbilar, uppskattad av åkerier och förare med extra höga krav på prestanda, produktivitet och komfort. Den används bland annat som tungdragare, timmerbil och för tidskritiska, långväga transporter av till exempel livsmedel. Den senaste varianten av lastbilen introducerades hösten 2012. Drygt ett år senare är det alltså dags för Volvo FH16 att ta steget till Euro 6, vilket innebär kraftigt sänkta utsläpp av kväveoxider och partiklar.

Volvo FH16 med Euro 6-motor börjar redan nu säljas i Sverige och resten av de nordiska länderna. Produktionsstarten är planerad till början av juni.

16 december, 2013

Länk till högupplösta bilder.

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

I Sverige startar försäljningen av Volvo FH16 i Euro 6 utförande redan nu. image/x-png 714,8 KB
I vår kommer Volvo Lastvagnars flaggskepp, Volvo FH16, i Euro 6-utförande. image/x-png 698,9 KB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.