pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Bilbolaget Lastvagnar
2014-01-07

Volvo Lastvagnar blev marknadsledare 2013Volvo Lastvagnar hade en stark försäljning under 2013 och nådde 44% av den svenska lastbilsmarknaden över 16 ton. Starkt bidragande var den nya FH-modellen som tagits emot positivt av marknaden.

Volvo Lastvagnar har under drygt ett år ersatt hela sitt produktprogram. Modellerna FM, FMX, FL och FE började tillverkas först under hösten 2013 och har därför ännu inte levererats ut till kund i några större volymer. Istället är det FH och FH16 som står för en markant ökning.

"Vi har haft ett intensivt år och har nu ett helt uppdaterat produktprogram. Responsen på våra nya modeller är väldigt positiv och vi är speciellt glada över en stark försäljningsökning av FH-serien, vilket vi ser som ett erkännande av att den nya modellen är en riktigt bra bil, säger Hans Börjesson, chef för nordiska marknaden på Volvo Lastvagnar.

Sammanlagt registrerades under året 4 345 tunga lastbilar, där Volvo är det största märket med 44% marknadsandel, en ökning med närmare 4% från året innan.

Göteborg 7 januari 2014.

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

"Responsen på våra nya modeller är väldigt positiv," säger Hans Börjesson, chef för Volvo Lastvagnar i Norden. image/pjpeg 953,4 KB
Volvo Lastvagnar blev det största tunga lastbilsmärket i Sverige med 44% marknadsandel, en ökning med närmare 4% från året innan. image/pjpeg 344,8 KB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.