pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Bilbolaget Lastvagnar
2014-01-28

The Epic Split visas i Palais du Louvre i ParisVolvo Lastvagnars film The Epic Split med Jean-Claude van Damme har redan fått över 68 miljoner visningar på Youtube sedan den släpptes i november 2013. Nu kommer den även att kunna ses av besökare på Musée de la Publicité i Palais du Louvre i Paris.

 

Museet tog kontakt med Volvo Lastvagnar en vecka efter lanseringen av The Epic Split och bad att få visa filmen. Från och med i dag är filmen tillgänglig för alla besökare som en del av den permanenta utställningen.

- Vi är väldigt glada över detta. Det är ovanligt att ett museum kommer med sådana här förfrågningar och vi ser det som ett kvitto på filmens extraordinära kvaliteter, säger Lars Terling, chef för marknadskommunikation på Volvo Lastvagnar.

Enorm genomslagskraft

Enligt egen utsago är Musée de la Publicité världens första reklammuseum. Sedan 1999 har man byggt upp en samling av reklammaterial med målsättningen att bevara materialet och utbilda forskare, studenter och allmänheten.

- Många av nutidens största tänkare och konstnärer har arbetet med reklam. Det går inte att komma ifrån att det är ett medium som har haft ett enormt inflytande på det moderna samhället, säger Axelle Baroin, ansvarig för museets reklamfilmssamling.

Innovativ och helt underbar

En del av museets samling består av filmer, som väljs utifrån olika kriterier. Enligt Axelle Baroin beror urvalet av filmer på vilka teman och utställningar det är som planeras. Men filmer kan även bli utvalda för att de har fått stor framgång, många priser eller helt enkelt är väldigt starka på något sätt, exempelvis i sin berättelse, iscensättning eller filmning.

- The Epic Split gjorde snabbt ett starkt intryck på museet. Den är helt enkelt underbar. Bilderna är helt fantastiska och den är så vackert filmad. Det är ett innovativt sätt att göra reklam för Volvo Lastvagnar, säger Axelle Baroin.

The Epic Split kommer att ingå i den permanenta samlingen och finnas tillgänglig för alla besökare, men kan också komma att ingå i framtida utställningar, som museet har två till tre gånger om året.

Bra utgångspunkt vid säljmöten

The Epic Split ingår i en serie filmer om nya lastbilar från Volvo. Varje film lyfter fram olika innovationer på de nya lastbilarna och i The Epic Split är det den revolutionerande styrtekniken Volvo Dynamic Steering som står i fokus.

- The Epic Split är vår största kommunikationsframgång hittills. Den har setts av människor över hela världen, om och om igen. Den bygger upp och stärker Volvos varumärke, men framförallt har den visat sig vara en bra utgångspunkt vid säljmöten hos våra återförsäljare, avslutar Lars Terling.

28 januari 2014

Snabbfakta om Musée de la Publicité

Musée de la Publicité finns i Palais du Louvre i Paris och är en del av Musée des Arts Décoratifs. Museets samlingar innehåller reklam från hela världen. Museet har över 18 500 filmer i sina samlingar, och även många andra typer av reklam (affischer, reklamartiklar m.m.). Museet öppnades 1978 som Musée de l'Affiche och slogs under 90-talet samman med Musée des Arts Décoratifs i Palais du Louvre och öppnades igen 1999. Museet har två till tre utställningar per år.

Mer information om Musée de la Publicité hittar du på: http://www.lesartsdecoratifs.fr/

Snabbfakta om The Epic Split

The Epic Split med skådespelaren Jean-Claude van Damme och musik av Enya släpptes på Youtube den 14 november 2013. I mitten av december var filmen den mest visade fordonsreklamen på Youtube någonsin. I dag har filmen haft över 68 miljoner visningar på Youtube och har figurerat i media över hela världen.

The Epic Split på Volvo Lastvagnars globala Youtube-kanal:

Länk till högupplösta bilder.

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

"The Epic Split gjorde ett stort intryck på oss. Den är helt enkelt underbar," säger Axelle Baroin, ansvarig för samlingen av film på museet. image/pjpeg 350,4 KB
Jean-Claude Van Damme gör sin berömda split stående mellan två backande Volvo FM. image/pjpeg 457,1 KB
Lars Terling, chef för marknadskommunikation på Volvo Lastvagnar. image/pjpeg 382 KB
Musée de la Publicité hör till Musée des Arts Décoratifs och ligger som en del av Louvren i Paris. Museet samlar och visar upp bra reklam från hela världen. image/pjpeg 584,9 KB
Musée de la Publicité hör till Musée des Arts Décoratifs och ligger som en del av Louvren i Paris. Museet samlar och visar upp bra reklam från hela världen. image/pjpeg 709,8 KB
Museet har mer än 18,500 filmer och annan typ av reklam i sina samlingar. image/pjpeg 305,5 KB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.