pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Finnvedens Lastvagnar AB
2014-02-28

Volvo Lastvagnar tilldelas internationellt produktdesignprisNya Volvo FH från Volvo Lastvagnar slog tusentals andra internationella produkter och utsågs av en expertpanel till vinnare av ett av de prestigefyllda If product design awards.

If product design awards uppmärksammar särskilt framstående designarbete sedan över 60 år tillbaka. Endast de allra bästa designlösningarna, i 17 olika kategorier, valdes ut av den internationella juryn. Nya Volvo FH tilldelades priset i kategori 1: transportdesign och specialfordon. Kriterierna som bedömdes var designkvalitet, innovation, miljöpåverkan, funktionalitet och säkerhet. Juryns ordförande professor Fritz Frenkler sade att han var imponerad av bidragens genomgående höga kvalitet, innovationsglädjen och det mod som tillverkarna uppvisat när det gäller att hitta egna designlösningar.


- Priset är ett resultat av flera års hårt arbete. Det är en hyllning till den kreativitet och innovativa anda vi har på Volvo Lastvagnar, säger Rikard Orell, designchef på Volvo Lastvagnar.

Designidentitet

Med bränslebesparande teknik, effektiv ergonomi, överlägsna köregenskaper och passiva och aktiva säkerhetsfunktioner har nya Volvo FH konstruerats för att sätta nya standarder inom lastbilsindustrin och samtidigt föra Volvoarvet vidare. - När vi tog fram nya Volvo FH lades stor tonvikt vid designen och känslan hos lastbilen, något som inte brukar ha särskilt hög prioritet inom kommersiell fordonsdesign. Detta har resulterat i en lastbil som är perfekt för både arbete och vila, säger Rikard Orell.

Omkring 2 000 gäster från den internationella designvärlden, media, affärsvärlden och politiken förväntas fira vinnarna av If-priset i dag i München i Tyskland. Grävmaskinen ECR88D från Volvo Construction Equipment vann även den ett If-pris, så Volvokoncernen har dubbel anledning att fira.

Den 28 februari 2014

Länk till högupplösta bilder.

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

"Priset är ett resultat av flera års hårt arbete. Det är en hyllning till den kreativitet och innovativa anda vi har på Volvo Lastvagnar," säger Rikard Orell, designchef på Volvo Lastvagnar. image/x-png 962 KB
Lermodell av Volvo FH. image/x-png 756 KB
Många designidéer föds på ritbordet. image/x-png 694,2 KB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.