pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Finnvedens Lastvagnar AB
2014-03-20

Volvo Dynamic Steering i fokus på VolvokaravanenVolvo Lastvagnar visar upp hela sin nya produktfamilj och besöker under våren drygt 40 orter i hela Sverige. Besökarna får chans att provköra och själva uppleva Volvo Dynamic Steering, som inte bara gjorde det möjligt för Jean Claude Van Damme att gå ner i split mellan två Volvo FM, utan framför allt hjälper förare att undvika arbetsskador.

Många förare har hittills bara mött Volvo Lastvagnars nya produktprogram ute på vägarna. Med start i Stockholm den 28 mars, ges besökarna chansen att själva provköra när Volvokaravanen börjar sin rundresa till återförsäljare i hela landet.

Räknar med stort intresse för ny styrning

På Volvo Lastvagnar räknar man med att många som kommer till karavanen kommer att vara intresserade av att prova den styrning som gjorde Volvo Lastvagnars Youtube-film The Epic Split möjlig att spela in. I filmen går actionskådespelaren Jean Claude van Damme ner i split mellan två backande Volvo FM. Hittills har prestationen setts över 70 miljoner gånger och det var möjligt att göra tack vare Volvos nya styrning Volvo Dynamic Steering.

Styrningen är också skonsam för föraren. Över hälften av lastbilsförarna i Europa har problem med värk i rygg, nacke och axlar, enligt en studie från Volvo Lastvagnar.

"Med Volvo Dynamic Steering kan man köra med stor precision, men den stora vinsten är att det krävs mindre kraft för att manövrera bilen i låg fart, vilket minskar risken för arbetsskador. Det är först när man provat själv som man förstår vilken stor skillnad den gör, säger Jan Strandhede, ansvarig för marknadskommunikation på Volvo Lastvagnar i Sverige.

Hela produkfamiljen med på karavanen

Volvo Lastvagnar har på rekordkort tid förnyat hela sitt lastbilsprogram. På karavanen finns alla modeller med, från FL till FH16-modellen.

"Genom att vi har alla modeller med oss, visar vi att det finns en Volvolastbil för varje typ av transportuppdrag. Därför hoppas jag att förare med alla typer av körningar passar på att komma till karavanen," säger Carl Axel Hedström som är karavangeneral.

Boije Ovebrink och FH16-klubben på plats

På de flesta orter kommer Boije Ovebrink, förare av världsrekordbilen Mean Green, att finnas på plats med sin customiserade FH16. Boije som också är ordförande för FH16-klubben kommer att hålla seminarier om klubbens verksamhet och bränsleeffektiv körning.

"Att jag slår ett slag för bränsleeffektiv körning känns naturligt. Även om jag har världsrekord med Mean Green på flygande kilometern och därmed vet att sätta plattan i mattan, så har jag också 40 år som företagare i åkeribranschen och är väl medveten om att bränslet är en tung kostnadspost. Jag har tidigare jobbat som instruktör i bränsleeffektiv körning och vill motivera andra att köra både smartare och snålare," säger Boije Ovebrink.

Göteborg den 20 mars 2014

Orter som besöks av Volvokaravanen

Ort och datum för karavanen finns på Volvo Lastvagnars marknadssajt.

http://www.volvotrucks.com/TRUCKS/SWEDEN-MARKET/SV-SE/NEWSMEDIA/PAGES/VOLVOKARAVANEN.ASPX

Fordon som är med på karavanen

FL512 Skåp
FE Dumper
FE Tipp & Kran
FE Sopbil
FM, Volvo Dynamic Steering
FM Fjärrekipage, Volvo Dynamic Steering
FMX Kran & krok, Volvo Dynamic Steering
FMX Motor D13 540, Globetrotter hytt, Tridem kassett
FH Fjärrekipage
FH16 Timmer

Tidigare publicerad release om minskad risk för arbetsskador med Volvo Dynamic Steering

http://www.volvotrucks.com/trucks/sweden-market/sv-se/newsmedia/pressreleases/Pages/pressreleases.aspx?pubId=17226

Mer information om Volvo Dynamic Steering

http://www.volvotrucks.com/trucks/sweden-market/sv-se/trucks/volvo-fm/top10/Pages/steering.aspx?sc_cid=2545IntBanner_top10_TheSplit_sv-se

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

"Visst är det kul att åka fort, men i vardagen måste man vara snål med bränslet för att få lönsamhet i körningarna," säger Boije Ovebrink som håller seminarier i bränsleeffektiv körning på de flesta karavanstoppen. image/x-png 828,7 KB
Volvo Dynamic Steering bidrog till att Jean Claude van Damme kunde göra sin berömda split mellan två backande Volvo FM. image/x-png 879,9 KB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.