pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Finnvedens Lastvagnar AB
2014-03-28

Volvo Lastvagnar vinnare av ”Stora Kommunikatörspriset 2014”The Epic Split, The Hamster stunt och The Hook har varit självklara Youtubefavoriter under hela hösten. Efter en omröstning har Volvo Lastvagnars framgångsrika kampanj utsetts till vinnare av ”Stora Kommunikatörspriset 2014”.

- Det är en stor ära att så många har röstat på oss, vilket är ett kvitto på att vår kommunikation engagerar och är relevant för många. Genom vår kampanj har vi bidragit till ett nytt synsätt på B2B-kommunikation, säger Per Nilsson, PR-chef för Volvo Lastvagnar.

Bakom utmärkelsen "Stora Kommunikatörspriset" står branschorganisationen Sveriges Kommunikatörer. Deras jury utsåg först två finalister - Volvo Lastvagnar och Battle of the numbers - som ansågs ha gjort särskilt utmärkta kommunikationsinsatser under året. Därefter var det upp till allmänheten att under en treveckorsperiod rösta på sin favorit av de två nominerade. Här gick alltså Volvo Lastvagnar segrande ur omröstningen.

Volvo Lastvagnar får priset för sin innovativa kommunikationssatsning vid lanseringen av en ny serie lastbilar som inleddes under hösten 2013. Totalt rör det sig om sex spektakulära filmer, där The Epic Split med Jean-Claude van Damme är den mest sedda med över 70 miljoner visningar på Youtube. Filmerna följdes sedan upp med omfattande material och aktiviteter som mer i detalj förklarar de nya lastbilarnas tekniska nyheter och köregenskaper.   

­- Vi ska vara väldigt stolta över våra lastbilar och sättet vi kommunicerar om dem. Resultatet i form av antal delningar på YouTube, reaktioner från kunder och utmärkelser som Stora Kommunikatörspriset är bevis på att vi har lyckats, säger Per Nilsson.

Vinnaren av "Stora Kommunikatörspriset 2014" utsågs under en ceremoni den 27 mars på Skeppsholmen i Stockholm. Läs mer om priset på: http://www.sverigeskommunikatorer.se.

Se alla viralfilmer här: http://www.youtube.com/playlist?list=PLKFJ3tQvdojTHq0Zw0PUYtDTjGqi93bPe

Den 28 mars 2014

För ytterligare information kontakta: Per Nilsson, Volvo Lastvagnar, tel 031-3233349, e-mail per.nilsson.pr@volvo.com

Flest tittare på Youtube har filmen the Epic Split, med över 70 miljoner visningar. image/x-png 879,9 KB
Per Nilsson, PR-chef för Volvo Lastvagnar, tog emot ”Stora Kommunikatörspriset 2014” under en ceremoni i Stockholm den 27 mars. image/pjpeg 2,8 MB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.