pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Finnvedens Lastvagnar AB
2014-05-05

Premiär för nya Volvo FE med lågentréhyttNu utökar Volvo Lastvagnar sitt modellprogram med en lågentrévariant av nya Volvo FE för Euro 6. Volvo FE LEC (Low Entry Cab) är speciellt utvecklad för soptransporter och citydistribution. Hytten har ett extra lågt insteg, genomgående plant golv, mycket god sikt och plats för upp till fyra personer.

- Efterfrågan på effektiva soptransporter och smarta lösningar för citydistribution ökar stadigt. Med nya Volvo FE LEC möter vi våra kunders behov på ett ännu bättre sätt än tidigare. Volvo I-Shift gör körningen bränsleeffektivare samtidigt som växellådans låga vikt ger möjlighet till ökad nyttolast, säger Pernilla Sustovic, segmentsansvarig för distribution vid Volvo Lastvagnar.

Genomgångshytt med låg entré
Nya Volvo FE LEC är baserad på den senaste generationen av Volvo Lastvagnars medeltunga lastbil Volvo FE. Chassi, drivlina, design, instrument och reglage är i stort sett identiska. Det som skiljer ut Volvo FE LEC är framför allt egenskaperna hos den låga genomgångshytten. Instegshöjden är bara 530 mm. Med nigningsfunktionen aktiverad sänks den ytterligare 90 mm. Dörren kan öppnas i 90 graders vinkel och golvet är plant genom hela hytten, som kan utrustas med upp till tre passagerarstolar. Förarstolen har en framskjuten position för att föraren ska få en så bra sikt som möjligt både framför och vid sidan om lastbilen. Hytten är också utrustad med rejäla backspeglar och närsiktsspeglar. Extra sidorutor bakom hyttens B-stolpar finns som tillval.

Praktiska detaljer
- Volvo FE LEC är gjord för att underlätta det dagliga arbetet för förare och manskap. Därför har vi lagt stor vikt även vid de praktiska detaljerna, berättar Lars Franck, produktansvarig för specialfordon på Volvo Lastvagnar.
Till exempel startar nigningsfunktionen så snart parkeringsbromsen aktiveras, för att man snabbt och bekvämt ska kunna ta sig ur hytten. Nigningsfunktionen kan även slås på och av med en knapp på instrumentpanelen. Bredvid förarstolen finns ett uttag för tryckluftspistol som kan användas för att blåsa bort smuts och damm. Som tillval finns även ett 24 V-uttag bakom förarstolen, för till exempel kylskåp. Det finns också möjlighet att ansluta backkamera eller bildskärm för vågsystem för vägning av sopor, via adapter i instrumentpanelen.

Helbilsgodkänd i Europa
Nya Volvo FE LEC är typgodkänd (helbilsgodkänd) i hela Europa, och uppfyller såväl EU:s som Sveriges och Volvo Lastvagnars egna hårda krav på  krocksäkerhet. Lastbilen premiärvisas på IFAT i München, Tyskland 5 - 9 maj. Det är en av världens största mässor med fokus på miljö och avfallshantering.

2014-05-05


Volvo FE LEC Fakta
Hytt: Genomgångshytt med plats för upp till fyra personer. Instegshöjd 530 mm, 440 mm med nigningsfunktion aktiverad (däck 315/70R22.5). Dörrar med 90 graders öppningsvinkel.
Axelkonfigurationer: 4x2 eller 6x2 med styrbar löpaxel.
Motor: Volvo D8K Euro 6 med 250, 280 alternativt 320 hk.
Växellådor: Volvo I-Shift alternativt Allison helautomatisk växellåda.

Länk till högupplösta bilder.

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

Nya Volvo FE med Euro 6 och lågentréhytt. Volvo FE LEC har utvecklats för att förbättra arbetsmiljön vid körningar som innebär många in- och ursteg. image/pjpeg 173,4 KB
Nya Volvo FE med Euro 6 och lågentréhytt. Volvo FE LEC har utvecklats för att förbättra arbetsmiljön vid körningar som innebär många in- och ursteg. image/pjpeg 202,6 KB
Nya Volvo FE med Euro 6 och lågentréhytt. Volvo FE LEC har utvecklats för att förbättra arbetsmiljön vid körningar som innebär många in- och ursteg. image/pjpeg 157,6 KB
Nya Volvo FE med Euro 6 och lågentréhytt. Volvo FE LEC har utvecklats för att förbättra arbetsmiljön vid körningar som innebär många in- och ursteg. image/pjpeg 183,4 KB
Nya Volvo FE med Euro 6 och lågentréhytt. Volvo FE LEC har utvecklats för att förbättra arbetsmiljön vid körningar som innebär många in- och ursteg. image/pjpeg 172,1 KB
Nya Volvo FE med Euro 6 och lågentréhytt. Volvo FE LEC har utvecklats för att förbättra arbetsmiljön vid körningar som innebär många in- och ursteg. image/pjpeg 190,5 KB
Pernilla Sustovic, Segmentsansvarig Distribution, Volvo Lastvagnar. image/x-png 457,2 KB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.