pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Finnvedens Lastvagnar AB
2014-05-08

Årets kvinnliga förebild utsedd inom transport- och logistikbranschenNu är vinnaren av ”Årets kvinnliga förebild” utsedd inom transport- och logistikbranschen. Maria Nygren, vice VD för Transportgruppen, mottog priset under den pågående Logistik & Transportmässan i Göteborg.

Det är nu sjätte året som Stora Logistik- & Transportpriset delas ut av Transport & Logistik & iDag i samarbete med Logistik & Transportmässan i Göteborg.

Stora Logistik & Transportpriset 2014 är ett sammanhållande evenemang som i år helt och hållet har fokus på individuella prestationer och lyfter fram entreprenörer och förebilder som brinner för att lösa transport- och logistikbehov samt entusiasmerar sina medarbetare, kollegor och övriga samarbetspartners,

Priset till Årets kvinnliga förebild vill uppmärksamma vikten av goda kvinnliga förebilder som verkar i en traditionellt mycket mansdominerad bransch. Priset till Maria Nygren delades ut av Henric Sundin, VD för Volvo Truck Center Sverige.

Juryns motivering löd: "Maria Nygren utses till Årets Kvinnliga Förebild för sin roll som vice vd i TransportGruppen där hon är engagerad i ett stort antal branscher och sektorer som har koppling till transporter. Maria Nygren är engagerad när det gäller logistikens koppling till politiken. Maria Nygren menar att godstransporterna och därmed politiken känner inga gränser och att både export- och importflödena till och från Sverige behöver prioriteras i infrastrukturplaneringen, som därför behöver ha ett gränsöverskridande och multimodalt perspektiv.

Maria Nygren nomineras även för att hon vill att politiker slutar ställa trafikslagen mot varandra, samt för att hon när det gäller klimat och miljö efterlyser en samsyn mellan näringslivet och politiken om de bästa sätten där Sverige kan visa vägen, både i Europa och globalt."

Det är en bransch i förändring och för Volvo Lastvagnar är det viktigt att arbeta med mångfald.

- Vår bransch är verkligen en framtidsbransch. Mångfald är en mycket viktig fråga för fortsatt utveckling och framgång, både för oss och för hela branschen. Vi arbetar aktivt med denna fråga, bl a genom att arrangera regelbundna tjejdagar för att inspirera unga kvinnor att satsa på transportbranschen. Goda förebilder behövs alltid som inspiration. Vi sponsrar därför detta pris för fjärde året i rad, säger Susanne Frödin, nordisk marknadskommunikations- & PR-chef för Volvo Lastvagnar.

Vill stärka nyrekryteringen till branschen
Ett exempel på Volvo Lastvagnars målsättning att stärka nyrekryteringen till branschen är den återkommande Tjejdagen som i år kommer att arrangeras i höst, den här gången i Göteborg. Syftet med dagen är att motivera och uppmuntra fler unga tjejer att satsa på branschen och även ge dem möjlighet att träffa kvinnor som är etablerade i branschen som kan fungera som förebilder. Dagen är ett samarbete med Sveriges Åkeriföretag, TYA och Svensk Åkeritidning, och erbjuder ökad branschkunskap, provkörning av lastbilar och nätverkande.

Den 8 maj, 2014

För ytterligare information, kontakta: Susanne Frödin, nordisk marknadskommunikations- och PR-chef Volvo Lastvagnar, tel 031-322 08 20, e-mail susanne.frodin@volvo.com.

Priset till Maria Nygren delades ut av Henric Sundin, VD för Volvo Truck Center Sverige. image/pjpeg 1,7 MB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.