pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : ÖSTERLENS LASTVAGNS AB
6/27/2013

Vinnarna i världens största tävling för verkstadspersonal koradeDen 26 juni utnämndes Team Harju från Finland till vinnare i VISTA 2012–2013 – Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars globala tävling för eftermarknadspersonal.

"Vi är oerhört glada och stolta över att ha blivit världsmästare", sa den chockade lagledaren Immo Harju, strax efter det att vinnarna utsetts. "Tävlingen har varit mycket krävande och det var en tuff dag. Flera moment innebar stor tidspress men vi känner varandra bra och arbetar bra som ett lag."

Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars VISTA - den största tävlingen i sitt slag i världen - inleddes i september förra året med över 17 000 deltagare från 93 länder. Efter flera teoriomgångar och regionala semifinaler återstod till slut bara 32 lag från hela världen. Samtliga reste förra veckan till Göteborg för att delta i världsfinalen i VISTA 2012-2013. Lagen bedömdes utifrån sin förmåga att samarbeta, lösa problem och följa instruktioner enligt Volvos riktlinjer. Med andra ord de egenskaper som krävs för att kunna garantera en kundservice av hög kvalitet.

De stolta vinnarna från Volvo Truck Center i Tammerfors presenterades och hyllades på en galamiddag som ägde rum den 26 juni. Efter att VISTA avslutats beräknas tävlingen ha genererat cirka 475 690 timmars extrautbildning för Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars eftermarknadspersonal. Men värdet av tävlingen sträcker sig längre än så.

- VISTA är en viktig del av Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars kompetensutvecklingsarbete. Resultaten kommer nu att användas i Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars globala utbildnings- och kompetensutvecklingsprogram för att maximera den totala kvaliteten i kundernas upplevelse av våra eftermarknadstjänster, säger Hayder Wokil, kvalitetschef på Volvo Lastvagnar.

Finalresultat VISTA 2012-2013
Första plats: Team Harju, Finland
Andra plats: NTC 1, Switzerland
Tredje plats: MC Hammers, UK

Bäst lagkänsla: Benecia, Korea
Bästa lagledare: Matheus Henrique de Avila, Brazil
Bästa nybörjare: Wetteri Power Oy, Finland

Fakta om VISTA
VISTA är världens största tävling för eftermarknadspersonal.  Det som började som en tävling för svenska Volvomekaniker 1957 har utvecklats till ett internationellt evenemang. Syftet med VISTA är att utveckla medarbetarnas kompetens och färdigheter och därigenom förbättra eftermarknadstjänsterna. Tävlingen är öppen för all eftermarknadspersonal i Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars globala servicenätverk. VISTA 2012-2013 har varit den största tävlingen hittills med fler än 17 000 deltagare.

Länk till högupplösta bilder.

För ytterligare information kontakta: Susanne Frödin PR- & Marknadskommunikationsansvarig Norden, tel: 031-322 08 20, e-post: susanne.frodin@volvo.com.

Andrapristagarna Team NTC 1 från Schweiz. image/pjpeg 313 KB
Förmågan att kunna lösa problem tillsammans är viktiga egenskaper för att lyckas i tävlingen. Här samarbetar Team 1, från Australien. image/pjpeg 309.3 KB
Hayder Wokil, kvalitetschef på Volvo Lastvagnar. image/pjpeg 347.4 KB
Jessica Lindholm, VISTA Project Manager, håller ett välkomsttal på världsfinalen. image/pjpeg 211.3 KB
Lagen gör entré till världsfinalen i Göteborg. VISTA är den största tävlingen i sitt slag i världen med över 17 000 deltagare från 93 länder. image/pjpeg 386.2 KB
Team 40 Pionerov från Ryssland. image/pjpeg 308.7 KB
Team Benecia från Korea. image/pjpeg 289.3 KB
Tredjepristagarna MC Hammers från Storbritannien. image/pjpeg 268.8 KB
Vinnande laget Team Harju från Finland. image/pjpeg 376.2 KB
Världsfinalen 2013. I mitten från vänster: Joachim Rosenberg Executive Vice President Group Trucks Sales &Marketing, Olof Persson President &CEO Volvo Group, Peter Karlsten EVP Group Trucks Sales &Marketing EMEA. image/pjpeg 7.1 MB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.