pressreleases - Nyheter från Volvo Lastvagnar : Skånebil Lastvagnar AB
2013-09-12

Hamstern Charlie, 175 gram, styr en Volvo FMX i ny filmEtt år efter premiärvisningen av The Ballerina Stunt är Volvo Lastvagnar nu tillbaka med en serie nya stunt. Först kom filmen The Hook – och nu är det dags för nästa, The Hamster Stunt. Syftet är att demonstrera hur lätt det är att styra en Volvo FMX med Volvo Dynamic Steering genom att låta en hamster styra lastbilen upp för en brant backe i ett stenbrott i Spanien.

En lastbil med Volvo Dynamic Steering har en elmotor som ersätter förarens muskelkraft så att till och med en 175 gram tung hamster kan styra lastbilen. Tekniken är unik inom fordonsindustrin.

- Vid låga hastigheter blir tungt lastade fordon så enkla att manövrera att du kan styra med ett enda finger. Och när du kör på landsväg ger det dynamiska styrsystemet en oslagbar riktningsstabilitet, förklarar Jan-Inge Svensson, som är ingenjören bakom systemets programvara på Volvo Lastvagnar.

The Hamster stunt är ett av flera spektakulära tester av Volvo Lastvagnars nya lastbilsmodeller. I The Hook står Volvo Lastvagnars chef Claes Nilsson på fronten till en Volvo FMX som hänger 20 meter över marken. I filmen The Ballerina Stunt balanserar Faith Dickey på en lina mellan två Volvo FH-lastbilar som kör på en motorväg.

- Filmerna visar den nya tekniken hos våra nya lastbilar på ett helt unikt sätt. Vi kommer att bjuda på fler filmer med spektakulära tester framöver, avslöjar Claes Nilsson.

Klicka för att se filmen The Hamster Stunt.

Klicka för att se filmen The Hook.

klicka för att se filmen The Ballerina Stunt.

Länk till högupplösta bilder

Göteborg 2013-09-12

För ytterligare information kontakta: Jan Strandhede PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige, tel: 031-323 37 15 e-post: jan.strandhede@volvo.com.

Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar. image/x-png 792 KB
Filmen visar hur hamstern Charlie styr lastbilen ut ur ett grustag och samtidigt demonstrerar hur lätt det är att ratta en 15-tons lastbil. Precisionsföraren Seon Rogers har sina fötter på pedalerna och en morot i handen för att få Charlie att styra rätt. image/x-png 1 MB
Filmen visar hur hamstern Charlie styr lastbilen ut ur ett grustag och samtidigt demonstrerar hur lätt det är att ratta en 15-tons lastbil. Precisionsföraren Seon Rogers har sina fötter på pedalerna och en morot i handen för att få Charlie att styra rätt. image/x-png 951,9 KB
Grace Dickinson är Charlies personliga tränare. image/x-png 859,5 KB
Hamstern Charlie styr en 15-tons anläggningslastbil, nya Volvo FMX. image/x-png 1,5 MB
Hamstern Charlie, 175 gram. image/x-png 778,1 KB
Interiören i nya Volvo FMX. image/x-png 3,3 MB
Jan-Inge Svensson, äre ingenjören bakom utvecklingen av mjukvaran till Volvo Dynamic Steering. image/x-png 879,6 KB
Nya Volvo FMX för anläggningskörning. image/x-png 1,8 MB
Tillbaka

Prenumerera på Nyheter från Volvo Lastvagnar

Vill du bli kontaktad via e-post och/eller sms när Volvo Lastvagnar publicerar nyheter på den här sidan? Fyll i så fall i ditt namn, företag, e-post adress och/eller mobiltelefonnummer nedan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Genom att skicka detta formulär med rutan nedan markerad, tillåter du Volvo Lastvagnar att lagra de personuppgifter du fyllt i och använda dem i samband med din förfrågan.