Säkra hytter - Förhindra olyckor : Skånebil Lastvagnar AB
Säkra hytter

Säkra hytter

Ett rum med utsikt
Volvos hytter är byggda för att ge maximal sikt åt alla håll. De har stor glasyta, kraftfulla vindrutetorkare och stora backspeglar så att du kan ha kontrollen i alla situationer.

Effektiva strålkastare med Xenon-glödlampor ger ett dagsljusliknande ljus som är vilsammare för ögonen. Xenon-lamporna varar dessutom längre än vanliga strålkastarlampor.

För att föraren ska kunna se vad som pågår bakom lastbilen finns en bakåtriktad kamera som tillval med inbyggd display i instrumentbrädan.

Det automatiska klimatsystemet
Tester visar att förare gör fler misstag och oftare felbedömer situationer vid höga temperaturer. Det är därför vi har utvecklat den unika ECC (Volvos elektroniska klimatanläggning) för våra lastbilar.

ECC är ett mycket avancerat system som övervakar hytt- och utomhustemperatur, förångartemperatur, motorvarvtal och flera andra parametrar.

Njut av tystnaden
För mycket buller skapar stress. Och stress är en bidragande faktor vid många trafikolyckor. Därför har Volvo utvecklat en rad funktioner som reducerar bullernivån:

  • En tjock isolering mot motorbuller har monterats under hytten.
  • Hyttens aerodynamiska utformning och backspeglarna reducerar bullret från den omgivande luften.
  • Tröttande, lågfrekvent buller reduceras i nya Volvo FH/FM med hjälp av en ny ljuddämpare.
  • Den tjocka hyttisoleringen isolerar mot ljud från den omgivande trafiken.

Inga oönskade besökare, tack
Föraren är transportföretagets viktigaste tillgång. Med Volvos stöldskydd kan du enkelt låsa lastbilen och aktivera larmet. Du kan vara övertygad om att du är säker eftersom den kraftiga sirenen på 105 dB (A) är alldeles tillräcklig för att skrämma den ihärdigaste tjuv på flykten.