Vistavinnare - Om oss : Wist Last & Buss
Wistvinnare!

Wist världsmästare!

Den 29 juni utsågs Avesta Cruising Club från Wist Last & Buss Syd till vinnare av VISTA 2011. Världsmästarna kan nu återvända hem från tävlingen som ursprungligen startade med över 13 700 deltagare från 75 olika länder inom Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars globala servicenätverk. Bonnraggarna från Wist Last & Buss Syd i Västerås som kom på en hedrande 7:e plats.

Med framgångarna i VISTA  visar Wist styrkan med att vara en ledande återförsäljare som med hög kompetens för att svara upp mot våra kunders behov.

- Det är fantastiskt. Jag vet inte hur det hände eller hur vi gjorde det, säger lagmedlemmen Håkan Eriksson direkt efter utnämningen. Det finns så många duktiga lag här, och även om vi är ett bra lag så trodde jag aldrig att vi skulle vinna.

Efter en intensiv tävlingsdag på Volvo Lastvagnars utbildningscenter i Göteborg utsågs vinnarna i VISTA 2011 under kvällens högtidsmiddag. Volvo Lastvagnars VD Staffan Jufors var själv där för att ge priset till Avesta Cruising Club.

- Vårt ansvar gentemot våra kunder slutar inte när vi överlämnar nycklarna till lastbilen utan fortsätter under lastbilens livstid. För att leva upp till detta ansvar är vi beroende av en skicklig eftermarknadspersonal, säger Staffan Jufors vid ceremonin. Det är ni som möter våra kunder och VISTA är vårt sätt att både belöna ert viktiga arbete och ytterligare höja kompetensnivån inom organisationen.

- Vi bedömer att VISTA 2011 har inneburit omkring 400 000 extra utbildningstimmar och bidrar därmed på ett betydande sätt till att höja kompetensnivån inom vår globala organisation. Detta gör också VISTA viktig för kompetensutvecklingen, sa Ann Hesselbom, Senior Vice President for Human Resources vid Volvo Lastvagnar, som också var med vid finalen. I takt med att våra lastbilar blir mer avancerade ökar kraven på våra servicetekniker och VISTA är ett väldigt effektivt sätt att säkerställa en hög kvalitet inom vår eftermarknadscervice.

Sammanlagt deltog 30 lag från 27 olika länder i världsfinalen. Lagen hade lyckats ta sig vidare ur en startgrupp om 3740 lag. För att nå finalen har lagen testats i teoretiska kunskaper och därefter deltagit i regionala semifinaler runt om i världen. Tisdagen den 28e juni samlades lagen vid Volvo Lastvagnars utbildningscenter i Göteborg där både deras teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter sattes på prov i olika workshops. Avesta Cruising Club fick flest poäng och vann världsmästartiteln. Lag NTC1 från Schweiz och Lag Montones 13 från Spanien slutade som andra respektive tredjepristagare.