Personalen i Uppsala ger bidrag till Ronald McDonaldhus - Nyheter & media : Wist Last & Buss
12/13/2013

Personalen i Uppsala ger bidrag till Ronald McDonaldhusby Mattias Dahlgren

Personalen i Uppsala har avvecklat sin personalförening. Istället för att genomföra en aktivitet valde de att skänka pengarna till Ronald McDonalds hus i Uppsala.

Ronald McDonald check

I Uppsala har vår personal en personalförening. Varje månad har en liten summa från personalens lön satts in på ett speciellt konto och detta har sedan använts till en valfri aktivitet som personalen kommit överens om att göra. Företaget är inte inblandat i detta, utan det är personalen själva som har drivit denna förening tillsammans under flera år.

Nu har det dock blivit dags att avveckla denna personalförening och de hade svårt att hitta en lämplig aktivitet. Då kom en av medlemmarna med förslaget att de skulle skänka bort det insamlade beloppet istället. Efter en del funderande och diskuterade kom de fram till att skänka hela beloppet, som uppgår till 56 000 kr, till Ronald McDonaldhuset i Uppsala.

Ronald McDonaldhuset ger familjer möjlighet att bo under hemlika förhållanden under tiden ett barn behandlas för en allvarlig sjukdom på sjukhuset.

Två representanter i vår personal, Benny Andersson och Tommy Nilsson har varit på besök i huset för att ta del av vad pengarna går till. Benny skriver så här efter besöket: ”Tommy och jag var till Ronald McDonaldhuset i tisdags eftermiddag och fick en rundvandring. Jag kan bara säga, vilket underbart ställe, man var tårögd av vilket fokus det var på att hjälpa barnen och deras familjer att få så drägligt boende och förståelse under en sådan svår tid som de stackars familjerna hamnar i”.

Vår personal kommer att få göra ytterligare studiebesök för att ta del av verksamheten. Det har också varit en officiell överlämning av gåvan, då även ett guldlöv blivit uppsatt på husets gåvoträd vid entrén.

Vill du också hjälpa till och skänka pengar till detta hus, eller andra Ronald McDonaldhus i Sverige? Det finns olika sätt att göra det på. Det kanske enklaste sättet är att skänka växelpengar i sparbössan som står på restaurangernas diskar. Du kan också skänka pengar genom en inbetalning.

Mer information om Ronald McDonaldhusen och hur du ger ett bidrag hittar du på:
http://ronaldmcdonaldhus.se/

Uppsalahuset kan du följa på deras blogg:
http://uppsalahuset.se/

Du kan också följa Ronald McDonaldhus på facebook:
http://www.facebook.com/ronaldmcdonaldhus

Utskriftsvänlig version