Serviceanläggning för Lastbilar och bussar invigd i Arlandastad - Nyheter & media : Wist Last & Buss
6/3/2014

Serviceanläggning för Lastbilar och bussar invigd i Arlandastadby Mattias Dahlgren

Wist Last och Buss invigde fredagen den 23:e maj en helt ny serviceanläggning för lastbilar och bussar i Arlandastad. Kommunalrådet i Sigtuna kommun, Lars Bryntesson, klippte bandet och underströk i sitt tal Sigtuna kommuns unika läge avseende goda kommunikationer och starka utveckling inom transporter, lager och logistik.

Bandklippning vid invigningen av Arlandastad
Kommunalråd Lars Bryntesson, Sigtuna kommun, klipper bandet vid invigningen.

Wist Last och Buss bedriver service och försäljning av lastbilar och bussar i Sverige och Norge på 33 orter och är Sveriges och Nordens största fristående återförsäljare av Volvo lastbilar och bussar. På den nya anläggningen i Arlandastad kommer 14 personer att arbeta från starten. ”Jag tror att vi kommer att behöva öka antalet anställda ganska snabbt. Målet är 20 anställda inom ett år” säger VD, Mats Karlsson Ek.

”Flerparten av de anställda kommer från våra övriga anläggningar och har bra rutin” säger Daniel Rogner, plats– och marknadschef för den nya anläggningen. Daniel har tidigare drivit en fristående verkstad för tunga fordon i Knivsta. Efter ett samgående med Wist Last och Buss för tre år sedan föddes planen på en helt ny anläggning i Arlandastad.

Verkstaden kommer att ha både buss och lastbilskompetens. ”Vi har stor potential att förbättra servicen för våra busskunder genom att ha dedikerade bussmekaniker och lokaler anpassade för bussar på vår nya anläggning. Något vi inte haft tidigare i de gamla lokalerna i Knivsta” säger Mats Karlsson Ek.

Den nya anläggningen ligger i Arlandastad med DSV:s terminal som närmaste granne. Tomten är på 13 500 kvm och har en bygg-nadsyta på ca 2 200 kvm. Investeringskostnaden har uppgått till cirka 60 miljoner kr. Verksamheten omfattar verkstad, reservdels-försäljning samt försäljning av lastbilar och bussar och är auktoriserad av Volvo. Verksamheten omfattar även service och underhåll av släpvagnar och påbyggnationer samt är ackrediterade av SWEDAC för att släcka besiktningstvåor samt för kalibrering av färdskrivare. Verkstaden kommer att arbeta i två skift för att möta kundernas önskemål om långa öppettider.

Entrén till den nya anläggningen i Arlandastad
Wist Last och Buss nya anläggning i Arlandastad.

Mingel vid invigningen
Gästerna minglar och ser sig omkring i de nya verkstadslokalerna.

Mingel vid invigningen
Gästerna minglar och ser sig omkring i de nya verkstadslokalerna.

Mingel vid invigningen
Platschef för Arlandastad, Daniel Rogner, håller ett välkomsttal till gästerna.

Invigningstal av Lars Bryntesson, Sigtuna kommun
Innan det var dags att klippa bandet hölls även tal av Mats Karlsson Ek, VD för Wist syd och Lars Bryntesson, kommunalråd Sigtuna kommun. Till höger platschef Daniel Rogner.

Grillning vid öppet hus under lördagen
Under lördagen var det öppet hus för allmänheten. Det grillades korv och hamburgare samt bjöds på underhållning.

Utskriftsvänlig version