I-See bespaart brandstof

I-See adviseert over allerlei manieren om brandstof te besparen

Sinds de introductie van I-See is weer een grote stap vooruit gezet in de poging om brandstof te besparen. I-See gebruikt nog steeds informatie over de wegtopologie om het brandstofverbruik te optimaliseren, maar de waardevolle informatie wordt nu opgeslagen en opgehaald uit de eigen cloud. En de I-See-database zal weldra beschikken over alle statistieken die een truck nodig heeft. Elk voertuig met I-See levert immers een bijdrage en kan profiteren van de gegevens.

Bespaar tot 5 %

STEILE EN MINDER STEILE HELLINGEN
I-See gebruikt informatie over de hellingsgraad van de weg om de snelheid en het schakelen van de truck zo zuinig mogelijk te regelen. Met I-See wordt geprofiteerd van de kinetische energie en kan tot 5 % brandstof worden bespaard. De grootste besparingen worden behaald op minder steile hellingen, maar I-See bespaart brandstof bij allerlei hellingsgraden. Op een gemiddelde helling gebeurt dit in 6 verschillende stappen:

Het begint met het opbouwen van snelheid om zo ver mogelijk te klimmen in de hoogste versnelling. Bij het naderen van de top wordt niet teruggeschakeld naar een lagere versnelling, maar wordt de kinetische energie gebruikt om over de top te rijden. Als de top eenmaal is bereikt, wordt iets snelheid teruggenomen ter voorbereiding op de afdaling. Vervolgens rolt de truck naar beneden in de neutrale stand. De volgende stap is afremmen op de motor om de snelheid te beperken. En bij het einde van de afdaling kan de truck nogmaals uitrollen in de neutrale stand, om snelheid op de bouwen voor de volgende klim.

DE DATABANK
I-See werkt met GPRS-technologie/3G om de laatste data te downloaden over de hellingen die als volgende op uw route liggen. Als de truck een helling nadert die nog niet in de database is opgeslagen, worden de benodigde gegevens vastgelegd en opgeslagen in het werkgeheugen. Vervolgens worden ze automatisch geüpload naar de I-See-database zodat ze beschikbaar zijn voor de volgende I-See-gebruiker. Op deze manier is het voor elke truck mogelijk om maximale brandstofbesparingen te behalen vanaf de eerste opdracht in een bepaald gebied.

Iedere druppel telt

BESPAART OP DE 3500 HELLINGEN MET DE HOOGSTE PRIORITEIT
Zelfs zonder een actieve SIM-kaart kan I-See op dezelfde manier brandstof besparen voor alle hellingen die in het werkgeheugen zijn opgeslagen. En aangezien de 3500 hellingen met de hoogste prioriteit worden opgeslagen op basis van brandstofbesparingen en rijfrequentie, kunnen de meeste trucks die regelmatig dezelfde route rijden de maximale hoeveelheid brandstof besparen zodra de eerste reis is afgerond.

COMMUNICATIETECHNOLOGIEËN
I-See kan het brandstofverbruik optimaliseren door samenwerking met de I-Shift-versnellingsbak en de motor. Het Telematicgateway-communicatieplatform is verantwoordelijk voor het doorsturen van de hellingsgegevens van de truck naar de I-See database. Anders Eriksson, I-See Developer bij Volvo Trucks, licht toe: “Omdat I-See de hellingspercentages van de weg verderop weet, kan het systeem de motor en de I-Shift-versnellingsbak vertellen hoe de kinetische energie optimaal wordt benut. Op die manier bootst I-See de rijpatronen van de beste chauffeur na. Maar zelfs de beste chauffeurs kan dit niet urenlang volhouden.”

BESCHIKBAARHEID VAN DATABANK
I-See is beschikbaar voor Euro 5- en Euro 6-aandrijflijnen en alle voertuigen met I-See beschikken over de uitgebreide functionaliteit van de I-See-database. Dit betekent dat Volvo-klanten binnenkort kunnen profiteren van ongeëvenaarde brandstofbesparingen. Of zoals Anders Eriksson zegt: “Grote wegen kunnen in enkele weken of zelfs enkele dagen na ingebruikname in kaart worden gebracht. Dus elke truck met I-See kan meteen brandstof besparen.”