diesel particle filter

Nieuwe retrofit dieselroetfilter

De filter is een flexibele oplossing voor als u in milieuzones wilt rijden met een truck die beschikt over een Euro 2- of Euro 3-motor.

Steeds meer Europese steden introduceren zogenaamde milieuzones waar alleen trucks en bussen worden toegestaan die aan strenge milieueisen voldoen. Voertuigen met Euro 4- en Euro 5-motoren voldoen automatisch aan deze eisen. Voertuigen met Euro 2- en Euro 3-motoren echter niet.

Daarom introduceert Volvo Trucks nu een dieselroetfilter die achteraf kan worden ingebouwd bij trucks met Euro 2- en Euro 3-motoren, waardoor ook deze trucks binnen de milieuzones mogen rijden.

De roetfilter zorgt voor een forse reductie van de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals koolmonoxide, koolwaterstof en roetdeeltjes.

De roetfilter bestaat uit een katalysator in de demper met een nieuwe coating voor een betere duurzaamheid en efficiëntie.
Bovendien is een bewakingssysteem voor de uitlaatgastegendruk onder de stoel ingebouwd die de status van de filter aangeeft.

  • Maakt rijden binnen milieuzones mogelijk
  • Een gesloten filter reduceert de uitstoot van schadelijke deeltjes met >90%  
  • Laat het motorvermogen intact
  • Eenvoudig onderhoud voor een langere beschikbaarheid;
    - Het bewakingssysteem voor de uitlaatgastegendruk signaleert wanneer onderhoud noodzakelijk is
    - Milieuvriendelijke filterreiniging

Neem voor meer informatie over de voordelen van de nieuwe dieselroetfilter of voor inbouw van de filter contact op met uw lokale dealer.

>>> Neem contact op met uw dealer