Volvo FH

De nieuwe leider in het langeafstandssegment. Voor ongeëvenaard chauffeurscomfort en optimale bedrijfskosten.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2 of 8×4

D13 of D16 (420 tot 750 pk)

Een prachtige plek om veilig te werken

De nieuwe cabines hebben niet alleen een geheel nieuw uiterlijk. Het zijn ook nog eens onze veiligste cabines tot nu toe. Want als het om veiligheid gaat, houden we ons bij Volvo niet alleen aan de wettelijke vereisten. We gaan verder.

Slagen voor de zwaarste veiligheidstest ter wereld.

Mocht zich een ongeval voordoen, dan bent u goed beveiligd. Onze sterkste cabines ooit zijn onderworpen aan de unieke Zweedse crashtest. Dit zijn de strengste testen ter wereld die zijn ontworpen om de krachten van veelvoorkomende ongevallen na te bootsen. De testen geven aan dat u een goede kans heeft om te overleven als de truck kantelt of met 80 km/u op een stilstaand object botst.
Nieuw cabineontwerp buitenkant Volvo FH

Een volledig dynamisch ontwerp.

Golvende lijnen omgeven de cabine. De frontgrille heeft een opvallende stand. Dynamische rondingen bij de voorruit benadrukken de aerodynamica. Het lijkt alsof de Volvo FH rijdt ook al staat de truck stil. Vanuit ontwerpoogpunt is deze cabine volledig vernieuwd. Toch is het onmiskenbaar een Volvo.


Front Underrun Protection System (FUPS)

Nieuwe FUPS. Spaart levens ook bij hogere snelheden.

Volvo was de eerste fabrikant die een onderrijbeveiliging introduceerde, lang voordat dit verplicht werd. Met de nieuwe FUPS gaan we opnieuw verder dan de wettelijke vereisten om de levens van andere weggebruikers te redden. En om truckchauffeurs vreselijke trauma´s te besparen. Het systeem werkt nu ook bij hogere snelheden. Als zich een botsing voordoet, kan de voorkant 30 cm worden ingedrukt (vergeleken met voorheen 10 cm).


De nieuwe Volvo FH16

Volvo FH16. Stijl op een nieuw niveau

Als u kiest voor de Volvo FH16, krijgt u niet alleen de krachtigste aandrijflijn maar ook een stijlvol interieur. Het vlaggenschip heeft ook een unieke vormgeving voor de buitenkant:

  • De grille in donker-zilver satijn
  • Details van glanzend chroom
  • Getinte ramen
  • Leverbaar met de lak Mystic Fjord

Lees meer over de Volvo FH16