Vol met nieuwe voorzieningen. En veel ruimte.

Door de rechtopstaande A-stijl is de cabine ruimer dan ooit tevoren. En elk stukje extra ruimte is besteed aan het verbeteren van het comfort voor de chauffeur, vanaf het moment dat u achter het stuur plaats neemt tot het moment dat u wakker wordt in het bed. Zodat u morgen ook goed uw werk kunt doen.

Welkom op uw nieuwe werkplek.

Pictogram volledige stahoogte

Volledige stahoogte.

Tot 18 cm hoger dan de eerdere Volvo FH-cabines. Tenzij u een profbasketballer bent, heeft u meer dan voldoende hoofdruimte. 220 cm in de grootste cabine, de Globetrotter XL.

Bekijk de volledige cabine specificaties

I-ParkCool, geïntegreerde standkoeling

Ingebouwde standkoeling.

Uitstekende koelcapaciteit, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte in de cabine of de aerodynamica. I-ParkCool is de gloednieuwe geïntegreerde standkoeling waarmee u ´s nachts goed slaapt en overdag brandstof bespaart.

Lees meer over I-ParkCool

 

Een kubieke meter extra ruimte

Eén meter3 extra ruimte.

De cabines doen erg ruim aan. En dat zijn ze ook. In de Globetrotter XL-cabine zorgen de rechte A-stijlen, de lagere motortunnel en het verhoogde dak voor een hele kubieke meter, ofwel 12%, extra ruimte.

 

Volledig verstelbaar stuur

Verstelbaar stuur met verstelbare stuurkolom.

Het volledig verstelbare stuur met een 20° verstelbare stuurkolom zorgt voor comfortabel rijden. Het stuur klapt weg om het in- of uitstappen te vergemakkelijken. Dit wordt eenvoudig geregeld via een pedaal.

 

Opbergruimte

Volop opbergruimte.

We hebben 300 liter aan opbergruimte toegevoegd. De royale opbergruimten voorin, onder het bed, achterin en aan de buitenkant kunnen op uw wensen worden afgestemd en worden aangevuld met tal van handige vakken voor kleine voorwerpen.

 

Ergonomisch dashboard

Nieuw, modern en ergonomisch dashboard.

Het nieuwe, licht gebogen dashboard oogt niet alleen aantrekkelijk. Het is ontworpen voor een ergonomische en comfortabele rijpositie met alle knoppen, instrumenten en opbergruimten binnen handbereik.

Lees meer over het instrumentenpaneel

ECC (Electronic Climate Control)

ECC met sensoren voor de luchtkwaliteit.

Elektronisch geregelde klimaat eenheid met lucht uitstroomopeningen van topkwaliteit en talloze sensoren en filters die de lucht bewerken. Het resultaat is een ongekende luchtkwaliteit, een verbeterde ontdooiing en een tochtvrije omgeving.

 

Breder benedenbed

Breder bed om te slapen of te rusten.

Neem de ruimte. Het benedenbed is bij het hoofdeinde 40 mm en in het midden 55 mm breder geworden. Er is zelfs een breed wegklapbaar bed. En het hoofdgedeelte kan tot 55° omhoog worden gezet.

 

Elektrische droogkast

Elektrische droogkast.

Een snelle manier om uw kleding, handdoeken en schoenen te drogen. Past aan het bovenbed of aan de wand van de cabine. Energiezuinig, stil en na samenvouwen eenvoudig op te bergen.

 

Nooduitgang via dakraam

Onbeperkt uitzicht.

Het gevoel van ruimte wordt versterkt door het dakraam met getint glas. Ongetwijfeld de mooiste nooduitgang die u ooit heeft gezien. Het dakraam is voorzien van een zonnescherm en een hor, en kan worden uitgerust met een elektrisch bediend dakluik.
4 cm extra tussen stuur en buik.
Kom niet klem te zitten achter het stuur. Het bereik van de stoelverstelling is van wereldklasse - maar liefst 24 cm van voor tot achter. Dat is 4 cm meer ten opzichte van de vorige Volvo FH.

Elektronische sleutel met afstandsbediening.

Meer dan alleen een sleutel. Vergrendel of ontgrendel de truck op afstand. Schakel de verlichting in om veilig naar de cabine te lopen. En als u zich bedreigd voelt, drukt u op de paniekknop om de claxon te laten klinken.

Audio met mogelijkheden.
Waar u ook naar wilt luisteren, aan het audiosysteem zal het niet liggen. Mp3, wma of iTunes m4a? Vanaf CD, USB-stick, iPod of via de aux-ingang? Het kan allemaal. Voeg een 400 W subwoofer toe voor nog betere prestaties.

Geavanceerde interieurverlichting.
13 zuinige en krachtige lichtbronnen zorgen voor een prachtig verlichte cabine. Alle lampjes kunnen eenvoudig in drie vooraf ingestelde standen of met de dimmer worden geregeld. Schakel tijdens het rijden in het donker over op de rode nachtverlichting.

Plaats voor alcolock.
Alcohol hoort niet in het verkeer. Daarom is het alcolock ontwikkeld. Het alcolock wordt af fabriek in uw Volvo FH gemonteerd en laat uw klanten duidelijk zien hoe belangrijk de verkeersveiligheid voor u is.
Alles te bedienen vanuit bed.
Met het zeer uitgebreide bedieningspaneel in de slaapcabine regelt u de interieurverlichting, de wekker, de standkachel, de standkoeling, het audiosysteem, de ruiten, het dakluik en de sloten. Zonder het bed uit te hoeven.

Elektronische parkeerrem.
De elektronisch geregelde parkeerrem wordt bediend via een schakelaar op het dashboard. De parkeerrem wordt automatisch ingeschakeld als u het contact uitzet en - met een beetje hulp van het EBS - automatisch losgezet zodra u wegrijdt.

Voorbereid voor een 19" TV.

Volvo FH kan af fabriek worden voorbereid voor de montage van een TV - compleet met beugels, antenne en uitgangen voor stroom en YV-signaal, evenals een aux-ingang waarmee de TV op het audiosysteem kan worden aangesloten.

Een comfortabele rit.
Nieuwe cabinebevestigingen aan de achterzijde. Nieuwe positie van de stuurinrichting. Nieuwe geometrie van de voorkant. Nieuwe motorophanging. En meer. We hebben veel gedaan om het rijcomfort te verhogen. Het resultaat mag er volgens ons zijn.

Overal schoon water.
Voor drinkwater hoeft u niet ver te lopen. Het compartiment aan de buitenzijde bevat een 7-liter tank voorzien van een tapkraan.