Onafhankelijke voorwielophanging. Weggedrag als een personenwagen.

Onafhankelijke voorwielophanging. Weggedrag als een personenwagen.

Bij personenwagens is onafhankelijke voorwielophanging gebruikelijk. Maar Volvo FH is de eerste in serie geproduceerde zware truck ooit die leverbaar is met onafhankelijke voorwielophanging. De voordelen voor het weggedrag zijn enorm.

Laten we die eens nader bekijken.

Weggedrag op rechte weg

Als de weg recht is, is uw koers dat ook.

De truck blijft perfect op koers. Elke oneffenheid wordt afzonderlijk geabsorbeerd door de voorwielen die als lijm aan de weg kleven. U kunt zelfs door kuilen en over hobbels rijden zonder dat u het merkt.

Weggedrag in bochten

Neemt elke bocht perfect.

De onafhankelijke voorwielophanging zorgt ervoor dat de Volvo FH de bochten haarscherp neemt. Dankzij de nauwkeurige besturing en met beide wielen stevig op de grond vergeet u dat u in een truck rijdt.

Stabilisatie van de truck

Nooit meer overhellen.

Over de snelweg zwalken, behoort tot het verleden. Dankzij de hoge stabilisatie houdt de truck een vaste koers. U voelt zich veilig en heeft alles onder controle, zelfs bij hoge snelheden.

 


Beschikbare configuraties
Onafhankelijke voorwielophanging is beschikbaar voor de configuraties 4×2 en 6×2 met een laadvermogen van 8,5 ton. Voor de ultieme rijervaring kan dit nu ook worden gecombineerd met Volvo Dynamic Steering.

Zo werkt het

 

Zo werkt de onafhankelijke voorwielophanging

1. Bovenste draagarm, onderste draagarm
Ontwerp met boven en onder geplaatste draagarmen waardoor de wielen in verticale richting onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.

2. Directe stuurinrichting
Hiermee heeft u direct contact met de wielen. Er is vrijwel geen speling - de truck reageert onmiddellijk op uw stuurbewegingen.

3. Dwarsbalken
Zorgen voor de stabilisatie, wat normaal een taak van de vooras is.

4. Luchtbalg
Absorbeert schokken en regelt de verticale beweging voor een comfortabele vering.