Bekijk hoeveel truckers
er passen in de nieuwe Volvo FH

Peter Johansson is een van de ontwikkelaars achter de nieuwe cabine. Hij vertelt ons over de uitdaging van het creëren van een effectieve werkomgeving die ook een relaxte thuisomgeving biedt. De kern was een cabine met meer ruimte.

“Nu hebben alle cabines volledige stahoogte. De rechtopstaande A-stijlen geven tien centimeter extra ruimte tussen de zittende chauffeur en de voorruit. De hele cabine is lichter en ruimer”, zegt Peter Johansson, die verantwoordelijk is voor cabine-ergonomie.

”Nu hebben alle cabines volledige stahoogte”

Een kubieke meter aan mogelijkheden

Alles bij elkaar is de cabine met één kubieke meter vergroot. Meer ruimte, maar ook meer opbergruimte. ”Waar u ook zit in de cabine, overal is opbergruimte binnen handbereik. De nieuwe vakken boven de portieren, bijvoorbeeld. Deze zijn ideaal voor de kleine dingen die u vaak moet meenemen wanneer u in- en uitstapt”, zegt Peter Johansson. “En er is veel daglicht van bovenaf, dankzij het grote dakraam dat ook dienst doet als een noodluik”, zegt Peter Johansson.

Slimmere opbergmogelijkheden voor compact leven

De kwaliteit van leven in de cabine is verbeterd door het ontwerp. Een van de vele functionele ideeën zijn de harmonicadeurtjes voor de opbergvakken die zorgen dat bezittingen er niet uitvallen. “We kozen voor de harmonicadeurtjes omdat ze een gevoel van kwaliteit toevoegen aan het interieur, maar nog belangrijker, omdat ze helemaal kunnen worden geopend zonder ruimte in de cabine in te nemen”, legt Peter Johansson uit.

Slimmere opbergmogelijkheden voor compact leven De boven het hoofd geplaatste voorvakken zijn groter geworden en hebben verwijderbare legplanken. Hierdoor kunt u uw dingen makkelijker rangschikken en op hun plek houden. De bovenvakken achter in de cabine zijn beschikbaar in verschillende hoogten, zodat u de ruimte kunt optimaliseren al dan niet met een tweede bed.

“Deze zijn voorzien van harmonicadeurtjes die zijwaarts opengaan, zoals bij een klerenkast bij u thuis, en verlichting die automatisch aangaat wanneer u ze opent”, zegt Peter Johansson. Er is zelfs een opvouwbare droogkast voor natte kleding op dagen dat de chauffeur buiten een plensbui over zich heen krijgt.

Boven of onder

U kunt de koelkast in de opbergruimte boven het bed laten plaatsen; anders wordt deze onder het bed geplaatst bij de onderste opberglades. “De koelkast is vergroot van 22 naar 33 liter en bevat een vriesvak. Hierdoor kunt u meer voedsel opbergen en melkpakken en flessen kunnen rechtop staan. Er is zelfs ruimte voor PET-flessen van 1,5 liter zodat u altijd een koud drankje kunt nemen”, voegt Peter Johansson eraan toe. Nog een slim detail is de lade in de zijkant van het instrumentenpaneel. Deze combineert een stevige bekerhouder met een geheim vakje voor uw persoonlijke dingen.

5
Ruimte