Gearkassen, der aldrig holder op med at tænke

I-Shift er Volvos mest avancerede gearskifteløsning. I-Shift kombinerer automatgearkassens enkelthed med effektiviteten i den fuldstændigt automatiserede 12-trins gearkasse. Det betyder ekstra komfort for chaufføren og en brændstofbesparelse på op til 3 procent for vognmanden. 

every drop counts

HVOR SMART ER DET?
For det første ved systemet helt nøjagtigt, hvordan hver enkelt Volvo-motor udnyttes maksimalt, på grund af den omfattende viden om motorernes unikke egenskaber. Derudover overvåger det køretøjets vægt, dets modstand samt vejhældning, hastighed og acceleration – og bruger så disse data til at forudsige og vælge det bedste gear til optimal effektivitet. Om nødvendigt springer systemet endda et eller flere gear over.
Og ligesom den bedste chauffør i verden gør systemet det i realtid. Hele tiden. På den måde reducerer I-Shift brændstofforbruget med op til 3 procent sammenlignet med en manuel gearkasse.

I-SHIFT MED I-ROLL
I-Roll sparer op til 2 procent brændstof, når det er i brug, da det bruger lastvognens bevægelsesenergi til at reducere brændstofforbruget ved kørsel i højeste gear. På moderate bakker frikobles motoren, så køretøjet kan rulle over længere afstande og dermed udsætte behovet for at indsprøjte mere brændstof.

MERE OM ØKONOMI
Selve gearkassen, der vejer 70 kg mindre end den manuelle gearkasse, giver mulighed for en højere nyttelast, hvilket øger de økonomiske muligheder. Der opnås også en bedre økonomi med det jævne gearskifte, der belaster drivlinen og dækkene mindre – og dermed øges delenes levetid, og omkostningerne til vedligeholdelse øges. Og det lavere støjniveau betyder også, at det slider mindre på chaufføren.
i-shift
ishift 

 
Den fjerde generation af intelligente I-Shift gearkasser. 
every drop counts

“I-Shift har overbevist mig 100 procent. Alle vores Volvo-lastvogne har I-Shift, da det sparer brændstof og øger kørselskomforten.’’

Walter Husmann, W.Husmann Company, Switzerland

OPTIMERING AF FLÅDEN
Der findes en række pakkeløsninger, så skræddersyede programmer kan bruges til at tilpasse I-Shift til specielle forhold inden for de forskellige transportområder. På den måde kan I-Shift optimere brændstofeffektiviteten for enhver type flåde. Komfortprogrammet omfatter f.eks. funktioner til at lette opstart og rangering. Blokvognsstyring optimerer gearskifte ved en vægt over 85 ton, mens Økonomiprogrammet optimerer brændstofforbruget ved marchhastighed.

VORES FJERDE GENERATION AF AMT
Volvos AMT – eller automatiserede manuelle gearkasse – er blevet udviklet løbende, så den giver endnu bedre økonomi og flere intelligente funktioner, der hjælper chaufføren. Det er en 12-trins, elektronisk styret split- og range-gearkasse med manuelt eller automatisk gearskiftesystem. Det automatiske gearsystem har to indstillinger: Power- og økonomikørsel.