Forebygger spirituskørsel

Alkoholstartspærren, eller 'alkolåsen', er udviklet til at forhindre en beruset person i at køre. Det består af en alkoholtester, der er indbygget i lastvognens kontrolsystemer. Et køretøj med en alkolås kræver et godkendt resultat fra en alkoholtest, før det kan startes.

Berusede chauffører forårsager ulykker
Statistikkerne fortæller os, at en ud af tre ulykker med dødelig udgang i Europa, er alkoholrelaterede. Lastvogne er ikke overrepræsenterede i disse statistikker, men følgerne af en lastvognsulykke er ofte meget alvorlige.

Alkolås er effektiv…
Der findes en lang række forebyggende midler, der kan tages i brug for at sikre, at alkohol ikke spiller ind i forbindelse med lastvognsulykker. For eksempel kan transportvirksomheder formulere politikker, afholde uddannelsesforløb og bruge udstyr til alkoholtest på deres område, mens myndighederne kan udvide trafikkontrollerne og indføre strengere straf.
Den mest effektive metode er dog naturligvis at have en alkoholstartspærre i alle køretøjer, så det bliver nærmest umuligt at sætte lastvognen i gang, hvis man er alkoholpåvirket.

…og dog let at bruge
Chaufføren skal bare puste i fem sekunder og derefter starte køretøjet. Det er ikke nødvendigt at udføre en ny test, hvis man holder stille i mindre end 30 minutter. Det er ikke nødvendigt at kalibrere systemet mere end én gang om året.
Testdata logges og registreres i enheden. Oplysningerne, der kan overføres under almindelige servicestop, er krypterede og kun ejeren kan få adgang til dem.
Større virksomheder kan få alkoholstartspærrerne omprogrammerede, så de passer til deres specifikke behov.

Præcis teknologi
Professionelle transportvirksomheder betragter alkolås som en måde at sikre transportkvaliteten på, og de stiller store krav til udstyret.

 

Blandt de tilgængelige teknologier valgte Volvo Trucks elektrokemisk registrering. Ved at bruge brændselsceller opnås meget præcise resultater til et rimeligt prisniveau.
Volvo Trucks' alkolås er den første i verden, der overholder de strenge krav til installation i lastvogne, som transporterer farligt gods; de såkaldte ADR-transporter.

Alle Volvo lastvogne kan udstyres med en alkolås
•Alle nye Volvo lastvogne kan fås med en alkolås
• Alkolås kan også eftermonteres på brugte Volvo lastvogne
• Volvo Trucks var den første lastvognsproducent i verden, der tilbød fabriksmonterede alkolåse.

Besøg din lokale Volvo forhandler og få mere at vide....