Volvo FH

Den nye anfører inden for fjerntransport. Giver en enestående kørekomfort og driftsøkonomi.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 eller 10×4

D13 eller D16 (420 til 750 hk)

Spar brændstof på kendte veje. Og på veje, du ikke har kørt på før.

Spar 5 % brændstof med I-See

Sænk brændstofforbruget med 5 %.
Bare slå fartpiloten til.

Kombiner I-Shift og GPS med en intelligent fartpilot – det er det, vi kalder I-See. Det unikke system registrerer vejens topografi og gemmer den i en central database. Når du kører, kan systemet automatisk bruge oplysningerne til at spare brændstof – op til 5 % under en kørselscyklus (hvis I-Cruise er aktiveret konstant).

I-See har altid forbindelse

Uanset hvor du er,
kan du få hjælp oppefra.

I-See er ikke afhængig af kort. Da virkeligheden jo er mere nøjagtig, lagrer den i stedet de faktiske hældninger. Nu behøver du endda ikke at have kørt på vejen før for at spare brændstof. Den nye version af I-See gemmer alle stigninger i en database, som alle lastvogne kan bruge. Hvis nogen har kørt turen før, kan I-See straks hente de nødvendige data og begynde at spare brændstof. Så du kan måske spare lidt allerede på den første tur i din nye Volvo FH.


Sådan fungerer det

Sådan fungerer I-See

1. Inden kørsel op ad bakke: Start.
Når I-See ved, at en bakke nærmer sig, øger den hastigheden til op mod den øvre fartgrænse for at opbygge momentum. Lastvognen kan blive længere i et højere gear.

2. På vej op ad bakke: Ingen nedgearinger.
Ved kørsel op ad bakke bruger I-See den lagrede viden til at undgå unødvendige nedgearinger op mod toppen af bakken. Du kan køre op mod toppen stille og roligt uden at spilde brændstof i et lavere gear.

3. Oppe på toppen: Bevar roen.
Når du skal til at køre ned ad bakke, sørger I-See for, at lastvognen ikke accelererer unødvendigt meget.

4. Inden kørsel ned ad bakke: Rul derudaf.
Lige inden hældningen deaktiveres drivlinen midlertidigt, så lastvognen kan rulle. Dette sparer energi og minimerer behovet for opbremsning.

5. Ned ad bakke: Opbremsning i tide.
I-See ved, hvornår bakken ender. Når farten stiger på vej ned ad bakke, kan systemet derfor aktivere motorbremsen helt roligt og på rette tidspunkt – i stedet for en brat opbremsning – og på den måde forberede sig på den topografi, der ligger foran dig.

6. I dalen: Et ekstra skub.
Når kørsel ned ad bakke efterfølges direkte af kørsel op ad bakke, kommer I-See rigtigt til sin ret. Systemet lader lastvognen rulle for at opbygge fart og momentum til kørslen op ad bakke.