I-Shift-gearkasse

I-Shift. Glem alt om gearkassen. Bare kør.

I-Shift-gearstang

Giver dig ro i sindet. Og du kan lade foden hvile.

Det er en fornøjelse at køre med I-Shift. Uden koblingspedalen kan du roligt læne dig tilbage og koncentrere dig om de andre to pedaler. I-Shift anvender den indbyggede intelligens til altid hurtigt og automatisk at vælge det rigtige gear. Og softwaren giver mulighed for gearskifte, som selv ikke den dygtigste chauffør kan hamle op med. Hvis du gerne vil have en finger med i spillet, kan du dog stadig det. Med knapperne på gearvælgeren kan du skifte gear manuelt.

 

I-Shift dash-mounted gear control

En uventet mulighed. I-Shift uden gearvælger.

Med Volvo FH kan du blive helt fri for gearvælgeren og i stedet få fire kontakter på instrumentpanelet. Det frigør dyrebar plads og gør det lidt lettere at bevæge sig rundt i førerhuset.

Spar brændstof med I-Shift

Lad I-Shift spare på brændstoffet for dig. Pengene vil begynde at rulle ind med det samme.

I-Shift er udviklet til at spare brændstof. For det første er de interne energitab lave – faktisk lavere end i manuelle gearkasser. Men det er elektronikken, der gør den virkelige forskel. Når du kører i programmet Economy, times hvert eneste gearskifte helt præcist, så motoren kan arbejde i det mest effektive omdrejningsområde

Og så er der I-Roll. Det er en enestående funktion, der bruges ved kørsel ned ad bakke, hvor motoren automatisk deaktiveres for at udnytte lastvognens momentum i stedet for at bruge brændstof. Og resultatet? Op til 2 % lavere brændstofforbrug.

I-See til I-Shift

I-See. Ikke flere ukendte veje.

Med I-See bliver I-Shift endnu smartere. Det er banebrydende software, der udnytter den integrerede GPS til at huske vejene og gemme dem i en central database, hvor andre lastvogne frit kan benytte disse data. Ved at bruge oplysningerne kan I-Shift ikke blot vælge det bedste gear for det aktuelle tidspunkt, men også forberede kørslen på de bakker, der ligger foran dig. Det er ligesom at have en erfaren andenpilot med sig, der kender hver eneste del af vejen. I-See sparer op til 5 % brændstof mere (hvis I-Cruise er aktiveret konstant).

Få mere at vide om I-See.

I-Shift HD

Når opgaverne bliver virkelig hårde, gør I-Shift til tung transport det hele lidt lettere.

Hvis du kører meget tung transport i meget kuperet terræn, er du en af de heldige.

For nu er der også en I-Shift til dig. Den er perfekt tilpasset dine behov, så du kan få en I-Shift-gearkasse, som egner sig perfekt til tømmer- og anlægskørsel og andre tunge opgaver.

Sådan fungerer I-Shift

Sådan fungerer det.

Det kan virke mærkeligt. Under overfladen på I-Shift – kendetegnet for moderne gearkasser – gemmer der sig en gammeldags, usynkroniseret manuel gearkasse. (Hvilket giver det kompakte design og de lave interne tab). Men I-Shift gemmer naturligvis på meget mere end det. Hemmeligheden ligger i den intelligente elektroniske styreenhed. Det styrer det pneumatiske system, som håndterer koblingen og gearskiftene. Det modtager hele tiden oplysninger om lastvognens hastighed, acceleration, vægt, vejens hældning, momentkrav og meget mere og kan dermed udføre alle gearskift med ekstrem præcision. Det har også en tæt kommunikation med motoren, som til gengæld justerer omdrejningerne og motorbremseeffekten, hvilket giver hurtige og komfortable gearskift.


I-Shift-området

Type Højeste gear Motormoment (Nm) Vogntogsvægt (ton)
AT2412E Direkte 2400 44
AT2612E Direkte 2600 60
ATO2612E Overgear 2600 60
AT2812E Direkte 2800 44/52
ATO3112E Overgear 3150 60
ATO3512E Overgear 3550 60

 

Hvordan vil du have dit I-Shift?

Softwaren gør det muligt at skræddersy I-Shift til dine kørselsforhold.

I-Shift-software – Distributions- og anlægskørsel

Distributions- og anlægskørsel
Skræddersyr gearkassens arbejde i forbindelse med distributions- og anlægsopgaver. Funktioner omfatter hjælp til chaufføren ved start og manøvrering i smalle gader.
I-Shift-software – Økonomi

Fjerntransport og brændstoføkonomi
Omfatter intelligente funktioner, der minimerer brændstofforbruget. Dette gør denne programpakke særligt velegnet til langturstransport.

 
I-Shift-software – Økonomi med I-See

Økonomi med I-See
Tilføjer I-See, inklusive I-Cruise, i pakken for Langturskørsel og brændstoføkonomi, så der opnås endnu større brændstofbesparelser. 
I-Shift-software – Blokvognstransport

Blokvognstransport
Optimerer I-Shift til høj vogntogsvægt (>85 ton).
I-Shift HD with I-See

Blokvognstransport med I-See.
Tilføjer I-See, inklusive I-Cruise, i pakken for blokvognstransport, så der opnås endnu større brændstofbesparelser. 

Se pakkernes fulde indhold