Volvo Trucks lyhyesti

Volvo Trucks
Volvo Trucks on yksi maailman johtavista raskaiden ajoneuvojen ja dieselmoottoreiden valmistajista. Tarjoamme kuljetusalan kokonaisratkaisuja asiakkaille yli 140 maassa. Keskittyminen asiakkaan tarpeisiin ja laatu ovat yhtiön toiminnan ydinalueet. 

Volvon tuotantorakenne perustuu maailmanlaajuiseen läsnäoloon. Tuotantoa on 16 maassa. Suuri osa tuotantokapasiteetista on sijoitettu Ruotsiin, Belgiaan, Brasiliaan ja Yhdysvaltoihin.

Volvo Trucksin kasvavat jälleenmyynti ja palvelutoiminnot perustuvat asiakaslähtöisyyteen ja tätä tukee yli  3000 palvelupistettä ympäri maailman. Volvo Trucksilla oli joulukuussa 2009  noin 17 000 työntekijää maailmanlaajuisesti.

Lue lisää Yritystiedoista

Tuotteet ja palvelut
Volvo Trucks tarjoaa kattavan valikoiman kuorma-autoja. Yli 95% tuotetuista kuorma-autoista kuuluu raskaisiin kuorma-autoihin, jotka painavat yli 16 tonnia.

Volvo yhtymä tarjoaa myös monipuolisen valikoiman palveluja. Tarjoamme kuljetusten kokonaisratkaisun, mikä takaa kuorma-auton ja kuljettajan hyvän tuottavuuden, kuten myös turvallisuuden ja polttoainetehokkuuden. Muut tarjottavat palvelut käsittävät muun muassa rahoituksen, vakuutukset, IT-ratkaisut ja logistiikan.

Lue lisää Kuorma-autoista

Toimitukset alueittain


Volvo Trucks toimii maailmanlaajuisesti.
Euroopan osuus myynnistä on suuri - noin 41% kaikesta myynnistä.

Afrikan, Aasian, Kauko- ja Lähi-idän markkinat ovat kasvussa.
 

Toimitukset vuosittain

Volvo Trucks myy kuorma-autoja yli 140 maassa. 
Noin 95% kaikesta myynnistä on raskaita kuorma-autoja.
Lisää tietoa myyntiluvuista,  lue lisää Julkaisuista.

Volvo Yhtymä
Volvo Trucks on osa  Volvo Yhtymää, joka toimialoina käsittää kuorma-autojen lisäksi maansiirtokoneet, bussit, veneiden moottorit ja lentokonekaluston komponentit ja ylläpidon. 

Lue lisää Volvo Yhtymän kotisivuilta.

Volvo Trucks ja turvallisuus
Turvallisuus on ollut yksi Volvon ydinarvoista siitä asti kun yritys perustettiin vuonna 1927. Volvo Trucks on maailman johtava kuljetusalan yritys mitä tulee aktiiviseen ja passiiviseen turvallisuuteen. Tuotamme jatkuvasti markkinoille uutta tekniikkaa ja järjestelmiä, jotka lisäävät turvallisuutta liikenteessä. Muutamina esimerkkeinä kolmen pisteen turvavyö, ABS-jarrut, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAS) ja tehdasasenteiset alkolukot.  
Vuodesta 1969 Volvo Trucks Accident Research Team on tutkinut onnettomuuksia, joissa on mukana kuorma-auto. Tiimi tuottaa arvokasta tietoa yrityksen ponnistuksiin turvallisuuden eteen.  

Lue lisää Turvallisuudesta

Volvo Trucks ja ympäristö
Volvo Trucks työskentelee aktiivisesti vähentääkseen toimintojensa ympäristövaikutuksia kuin myös kuljetusalan ympäristövaikutuksia yleensä. Edelläkävijänä viemme kehitystä kestäviin kuljetusratkaisuihin muun muassa kehittämällä polttoainetaloudellisia moottoreita ja tutkimalla uusia tekniikoita kuten hybriditekniikkaa.

Volvo Trucks tutkii tarkasti myös omia toimintatapojaan. Tuotantoprosessissa on saavutettu merkittäviä energiansäästöjä. Ghentin tehdas Belgiassa on jo hiilidioksidineutraali, ja työskentelemme lujasti sen eteen, että mahdollisimman suurella osalla tuotannosta olisi mahdollisimman pieni ympäristövaikutus. Tavoitteena on, että  kaikki Volvon tehtaat tulevat olemaan hiilidioksidineutraaleja tulevaisuudessa.

Lue lisää Ympäristöstä

Valmistaja ympäri maailman
Markkinaosuudet


Volvo Trucksilla on suuri markkinaosuus maailmanlaajuisesti.  Eurooppa 29 pitää sisällään kaikki EU-jäsenmaat ja lisäksi Norjan ja Sweitsin.

Lisää tietoa markkinaosuuksista, Katso Tietoa liiketoiminnasta.