Uuden Volvo FH:n entistä paremmat ajovalot

Tulevaisuus näyttää valoisalta. Kuten myös kaarteet ja risteykset.

Mitä paremmin näet, sitä turvallisempaa on matkanteko. Volvo FH -ajovalot on suunniteltu uudelleen, ja niissä on paljon uusia ominaisuuksia. Tärkeimmät uudet ominaisuudet:
  • Entistä paremmat kaukovalot
  • Dynaamiset ajovalot
  • Entistä tehokkaammat kiinteät risteysvalot
  • Lähestymisvalo

 

Yllä olevassa vertailussa näkyy normaalien halogeenilamppujen valokuvio.


Johtavat kaukovalot.

Volvo FH on yöllä ajavan paras ystävä. Ajovalot tuottavat voimakkaan valokeilan, joten näet kauas ja voit reagoida hyvissä ajoin. Myös muut tienkäyttäjät näkevät sinut erityisen hyvin pimeässä.

Kuva dynaamisista ajovaloista

Dynaamiset ajovalot.

Tällaisia valoja ei kuorma-autoissa ole ennen nähty. Dynaamisten ajovalojen ansiosta lähivalot voivat kääntyä puolelta toiselle tien mukaan. Kun ajat kaarteeseen, myös valot kääntyvät. Monilla tieosuuksilla tämä parantaa näkyvyyttä merkittävästi.

Kuva kiinteistä risteysvaloista

Kiinteät risteysvalot.

Kun hidastat risteykseen pimeässä, tehostetut kiinteät risteysvalot tulevat apuun. Kun kytket suuntavilkun päälle, alue kuorma-auton vieressä valaistaan, joten huomaat suojattomat tienkäyttäjät aiempaa helpommin. 


Kuva lähestymisvaloista

Lähestymisvalo.

Kun lähestyt kuorma-autoa yöaikaan, paina etäavaimen painiketta. Sisätilat ja ulkopuoli valaistuvat, joten löydät helposti ja turvallisesti tiesi kuorma-autolle.Ajovalojen automaattitila

Valot päälle illan hämärtyessä ja pois päältä aamunkoitteessa. Automaattisesti.

Ajovaloissa on nyt vaihtoehtona automaattitoiminto. Valot toimivat tilanteen mukaan: tunnistin havaitsee, milloin lähivalot on kytkettävä päälle, ja kytkee valot päälle automaattisesti. Kun valon määrä kasvaa, tunnistin kytkee huomiovalot takaisin päälle automaattisesti.

Valokuva uuden Volvo FH:n ajovaloista 
1. Suuntavilkku sivulla

2. Kaukovalot

3. Lähivalot

4. Seisontavalot ja päiväajovalot

5. Suuntavilkku

6. Lisävalot
Paikka sumuvaloille, kiinteille risteysvaloille tai lisäkohdevaloille.