Volvo FMX:n I-Shift -vaihteisto
Käsi ylös, jos tarvitset I-Shiftin myös raskaaseen ajoon
Raskaita kuljetustehtäviä varten on tähän asti täytynyt valita joko manuaalivaihteisto tai Powertronic-automaattivaihteisto. Mutta nyt I-Shift -vaihteisto on vahvistettu ja päivitetty vastaamaan raskaiden kuljetusten tarpeisiin. Lisäksi I-Shift on nyt saatavana kaikkiin akselikokoonpanoihin – myös vetävällä etuakselilla varustettuihin kuorma-autoihin.

Itse vaihteistoon tehtyjen vahvistusten ja vaihto-ohjelmistoon tehtyjen säätöjen ansiosta I-Shift soveltuu nyt myös raskaaseen ajoon vaikeassa ja mäkisessä maastossa. Koska I-Shift on nyt saatavana myös vetävällä etuakselilla varustettuihin kuorma-autoihin (4×4, 6×6, 8×6 ja uusi 10×6), tämä älykäs vaihteisto sopii lähes kaikkiin tehtäviin. Tuotepäällikkö Astrid Drewsen vastaa kasvavasta tarjonnasta, muun muassa D11- ja D13-voimansiirtolinjoista.

Sinne, missä on vaara juuttua kiinni

Vaihteistolla on väliä

– Suosituimman vaihteistomme ansiosta Volvo FMX palvelee kuljettajaa mukavasti ja polttoainetehokkaasti myös hankalassa ja mäkisessä maastossa. Tämä on erityisen tärkeää, kun ajetaan vaikeissa olosuhteissa ja ohjausliikkeitä tarvitaan paljon. Sen avulla kuljettaja voi ottaa hieman rennommin ja antaa I-Shiftin tehdä osan työstä. Samalla se huolehtii siitä, että polttoaineenkulutus on mahdollisimman pientä, Astrid Drewsen selvittää.

I-Shift -vaihteisto

Nopeasti ja tasaisesti

I-Shiftin nopea ja pehmeä vaihteiden vaihtaminen on saavuttanut suurta suosiota kuljettajien keskuudessa. Lisäksi I-Shift on kyllin älykäs jättämään vaihteita välistä tarvittaessa. Ajettavuuden lisäksi sen etuna on toiminnan tasaisuus, joka pienentää voimansiirtolinjaan ja renkaisiin kohdistuvaa rasitusta ja säästää näin huoltokustannuksissa.

Molempi parempi

– Kuljettaja voi halutessaan siirtyä käsivälitteiseen vaihtamiseen, esimerkiksi halutessaan varmistaa tietyn vaihteen pysymisen päällä liukkaalla maasto-osuudella. Ääriolosuhteisiin on toki edelleen saatavana Powertronic ja käsivälitteinen vaihteisto. Mutta I-Shift on ihannevaihteisto tavanomaiseen maansiirtoajoon. I-Shift on ”molempi parempi”, niin kuljettajalle kuin kuljetusyrityksellekin, Astrid Drewsen tokaisee.

Optimaaliset ohjelmat

– Kuljettaja voi halutessaan siirtyä manuaaliseen vaihtamiseen, esimerkiksi halutessaan varmistaa tietyn vaihteen pysymisen päällä liukkaalla maasto-osuudella. Ääriolosuhteisiin on toki edelleen saatavana Powertronic- ja manuaalivaihteistot. Mutta I-Shift on ihannevaihteisto valtaosaan maansiirtoajoista. I-Shift on ”molempi parempi”, niin kuljettajalle kuin kuljetusyrityksellekin, Astrid Drewsen kertoo.

Astrid Drewsen

Missä ja milloin?

– I-Shift -vaihteistolla varustettu 8×6-akselirakenteinen Volvo FMX on täydellinen peli tientekoon ja teiden kunnossapitoon sekä kaikkiin sellaisiin tehtäviin, joissa työmaa on vaikeapääsyinen.

Astrid Drewsen tiivistää I-Shift -vaihteiston ja vetävien etuakselien uuden yhdistelmän seuraavasti: – Yhdistelmä löytää kiitolliset käyttäjänsä sieltä, missä on merkittävä kiinnijuuttumisen riski ja missä kytkintä ja vaihdevipua joudutaan käyttämään alituisesti.

Tutustu I-Shiftiin ja ohjelmistovaihtoehtoihin tässä

9
I-Shift