Volvo FMX:n I-Shift -vaihteisto
Käsi ylös, jos haluat jokapyörävedon ja I-Shiftin

Vetävällä etuakselilla varustetun Volvo FMX:n tilaajan on tähän asti täytynyt valita joko käsivälitteinen vaihteisto tai Powertronic-automaattivaihteisto. Mutta kaikkiin vetävällä etuakselilla varustettuihin ajoneuvoihin voidaan nyt valita myös uudistunut I-Shift.

I-Shiftin uudistamisen myötä akselirakenteeksi voidaan tilata 4×4, 6×6 tai 8×6 ja ajoneuvo varustaa Volvon automaattisella I-Shift -vaihteistolla. Tätä vaihteistoa käyttävä kuljettaja voi milloin tahansa valita käsivälitteisen ja automaattisen vaihtamisen väliltä. Tarvittiin vain vähän muutoksia, jotta älykäs vaihteisto saatiin sovitettua yhteen vetävien etuakselien kanssa. Tuotepäällikkö Astrid Drewsen vastaa kasvavasta tarjonnasta, muun muassa D11- ja D13-voimansiirtolinjoista.

Sinne, missä on vaara juuttua kiinni

Vaihteistolla on väliä

– Suosituimman vaihteistomme ansiosta Volvo FMX palvelee kuljettajaa mukavasti ja polttoainetehokkaasti myös hankalassa ja mäkisessä maastossa. Tämä on erityisen tärkeää, kun ajetaan vaikeissa olosuhteissa ja ohjausliikkeitä tarvitaan paljon. Sen avulla kuljettaja voi ottaa hieman rennommin ja antaa I-Shiftin tehdä osan työstä. Samalla se huolehtii siitä, että polttoaineenkulutus on mahdollisimman pientä, Astrid Drewsen selvittää.

I-Shift -vaihteisto

Nopeasti ja tasaisesti

I-Shiftin nopea ja pehmeä vaihteiden vaihtaminen on saavuttanut suurta suosiota kuljettajien keskuudessa. Lisäksi I-Shift on kyllin älykäs jättämään vaihteita välistä tarvittaessa. Ajettavuuden lisäksi sen etuna on toiminnan tasaisuus, joka pienentää voimansiirtolinjaan ja renkaisiin kohdistuvaa rasitusta ja säästää näin huoltokustannuksissa.

Molempi parempi

– Kuljettaja voi halutessaan siirtyä käsivälitteiseen vaihtamiseen, esimerkiksi halutessaan varmistaa tietyn vaihteen pysymisen päällä liukkaalla maasto-osuudella. Ääriolosuhteisiin on toki edelleen saatavana Powertronic ja käsivälitteinen vaihteisto. Mutta I-Shift on ihannevaihteisto tavanomaiseen maansiirtoajoon. I-Shift on ”molempi parempi”, niin kuljettajalle kuin kuljetusyrityksellekin, Astrid Drewsen tokaisee.

Optimaaliset ohjelmat

I-Shift voidaan mukauttaa kuorma-auton käyttötarkoituksen mukaan, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan maansiirtoajoon niin maatielle kuin maastoonkin. I-Shiftin maansiirto-ohjelmassa on esimerkiksi erilaisia toimintatiloja, kuten huonokuntoisille teille tarkoitettu P+. Tällä varmistetaan, että moottorin kierrosluku on riittävän suuri vaihdetta vaihdettaessa. Lisäksi maansiirto-ohjelmat voidaan yhdistää polttoainetta säästäviin ohjelmiin. I-See voi siis olla käytössä, kun kuorma-autolla ajetaan maantiellä.

Astrid Drewsen

Missä ja milloin?

– I-Shift -vaihteistolla varustettu 8×6-akselirakenteinen Volvo FMX on täydellinen peli tientekoon ja teiden kunnossapitoon sekä kaikkiin sellaisiin tehtäviin, joissa työmaa on vaikeapääsyinen.

Astrid Drewsen tiivistää I-Shift -vaihteiston ja vetävien etuakselien uuden yhdistelmän seuraavasti: – Yhdistelmä löytää kiitolliset käyttäjänsä sieltä, missä on merkittävä kiinnijuuttumisen riski ja missä kytkintä ja vaihdevipua joudutaan käyttämään alituisesti.

Tutustu I-Shiftiin ja ohjelmistovaihtoehtoihin tässä

9
I-Shift