Volvo FL MetanDiesel

Volvo FL/FE MetaaniDiesel – ympäristöystavällinen ajoneuvo kaupunkiin ja alueellisiin ajotehtäviin

Uusi Volvo FL/FE MetaaniDiesel on edistysaskel kaasukäyttöisten hyötyajoneuvojen alueella kaupunki- ja aluejakelussa. Kun moottorissa käytetään puristettua kaasua yhdessä tehokkaan dieselmoottorin kanssa, voidaan autolla ajaa pidempään ja tehokkaammin kuin perinteisillä kaasukäyttöisillä autoilla.

Energiatehokkuus on 30–40 prosenttia parempi, joten polttoaineenkulutus pienenee noin 25 prosenttia perinteisiin kaasukäyttöisiin kuorma-autoihin verrattuna. Jos kaasua ei syystä tai toisesta ole saatavilla, kuorma-autolla voidaan ajaa myös dieselillä – tämä lisää auton käytettävyyttä merkittävästi.

Liiketoiminnalle metaanidieselkuorma-auto merkitsee paitsi joustavuutta, ainutlaatuista suoritus- ja kilpailukykyä, myös hyvää ympäristöprofiilia.

Pitävätkö kuorma-autosi yrityksen kilpailukykyisenä myös tulevaisuudessa?

Kaksi merkittävää haastetta.
Yrityksenne on varmasti valmistautunut hyvin asiakkaiden tuleviin vaatimuksiin kuorma-autojen kapasiteetin, tehon ja suorituskyvyn alueilla. Mutta entäpä tulevan ympäristölainsäädännön vaatimukset sekä asiakkaiden ympäristövastuuta ja kestävää kehitystä koskevat odotukset?
 
Näihin haasteisiin ratkaisu voi olla uusi Volvo FL/FE MetaaniDiesel.

Ei mikä tahansa kaasukäyttöinen kuorma-auto

Volvo FL/FE MetaaniDiesel on pääasiassa kaupunki- ja aluejakeluun ja jätteidenkäsittelyyn kehitetty, 7-litran (240 tai 340 hv:n) moottorilla varustettu kuorma-auto, jolla on erittäin selkeä ympäristöprofiili. Perinteisistä kaasukäyttöisistä kuorma-autoista poiketen Volvo FL/FE MetaaniDieselillä saavutetaan sama suorituskyky kuin vastaavalla perinteisellä dieselmoottorilla varustetulla kuorma-autolla.

Vähemmän polttoainetta, pienemmät päästöt

Polttoainekustannusten lisäksi siirtyminen dieselistä metaanikaasuun pienentää myös hiilidioksidipäästöjä huomattavasti perinteisiin dieselmoottoreihin verrattuna – biokaasulla jopa 70 prosenttia.

Hyöty liiketoiminnan kannalta

Investoimalla Volvo FL/FE MetaaniDiesel -kuorma-autoon parannat yrityksen ympäristöimagoa. Samalla yrityksen kilpailu- ja suorituskyky sekä joustavuus paranevat. Kuljetusyritykset eri puolilla maailmaa ovat yhtä mieltä siitä, että vahva ympäristöprofiili on yhä merkittävämpi liiketoiminnallinen edellytys. Volvo FL/FE MetaaniDiesel on hyvä ratkaisu tulevaisuuden vaatimuksiin.
Varmista käytettävyys

Uusi Volvo FL/FE MetaaniDiesel tuo kalustoon ainutlaatuista joustavuutta, koska kuorma-auton toimintasäde on huomattavasti perinteisiä kaasukäyttöisiä ajoneuvoja laajempi. Jos kaasua ei tilapäisesti ole saatavana, ainutlaatuinen dieselkäyttömahdollisuus lisää joustavuutta entisestään – ja yritys voi hyödyntää kuorma-autojaan aina mahdollisimman tehokkaasti.

körsträckorVertailu, ajomatkat

Aiempaa kehittyneempi ja tehokkaampi moottori

Koska kaasukuorma-autoissa perinteisesti käytettävän kipinäsytytteisen ottomoottorin sijaan kuorma-autossa käytetään dieselmoottoria, energiatehokkuus paranee 30–40 prosenttia. Polttoaineenkulutus pienenee ottomoottoriin verrattuna noin 25 prosenttia.

Volvon metaanidieseljärjestelmässä dieselmoottoreita voidaan käyttää pääasiassa maa- tai biokaasulla. Alueellisissa kuljetuksissa suhde on noin 75 prosenttia kaasua ja 25 prosenttia dieselpolttoainetta. Jakelu- ja jätekuljetuksissa kaasulla voidaan korvata 30-70 prosenttia polttoaineesta riippuen ajosyklistä.

Säiliöjärjestelmät
CNG/CBG-säiliöt: 2x150-litraa, vaihtoehtoisesti 2x200-litraa (oikealla puolella)
Dieselsäiliöt: 150-, 240- tai 330-litraa (vasemmalla puolella)
AdBlue-säiliö: 20- tai 50-litraa FL- ja 70-litraa FE-autoissa (vasemmalla puolella)

Alusta
Akseliväli: 3600 mm ja siitä ylöspäin.

LEC – Low Entry Cab
Volvon FE MetaaniDiesel voidaan tilata myös alaslasketulla ohjaamolla, LEC (Low Entry Cab). Auto sopii erityisen hyvin jätteidenkäsittelyyn ja se on saatavilla 340 hevosvoimaisena versiona yhdessä Allison-automaattivaihteiston kanssa. Lue lisää.

Metanidiesel