Chauffeurstrainingen

Wij maken van chauffeurs experts

Hoeveel procent van uw bedrijfskosten zijn brandstof- en onderhoudskosten? De manier waarop uw chauffeurs met hun trucks omgaan heeft duidelijk impact op uw resultaten. Zelfs de kleinste wijzigingen kunnen een groot verschil maken. Geef uw chauffeurs daarom een dag vrij om hun vaardigheden te verbeteren. Het kon wel eens een van uw beste investeringen ooit zijn. 


Goed advies betaalt zich terug

Goed advies betaalt zich terug

Kleine wijzigingen in de manier waarop de chauffeur zijn rit plant, het voertuig (en de remmen) gebruikt, leveren u een brandstofbesparing op van 5 tot 10%. Dit is direct te realiseren nadat uw chauffeurs deel hebben genomen aan een van onze (praktijk)trainingen.  Op de langere termijn kunt u profiteren van lagere kosten door minder ongevallen en minder slijtage van de truck. Met een betere kennis van de Volvo Truck kunnen uw chauffeurs bovendien op tijd leveren en zorgen voor een maximale beschikbaarheid. 

 

Waarom Volvo?

Waarom Volvo Trucks?

• Directe verbeteringen in brandstofverbruik, veiligheid en slijtage.
• Onze trainingen worden regelmatig geüpdatet waardoor wij uw chauffeur altijd actuele kennis bijbrengen. 
• Trainingen worden aangeboden in heel Nederland.
• De gecertificeerde trainers zijn naast rijtrainers ook Volvo Expert en hebben optimale kennis van de nieuwste technieken van de Volvo Truck.
• Trainingen worden gegeven in de nieuwste Volvo Trucks met vier luchtgeveerde stoelen. 
• Trainingen zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek en ervaringen.
• Wij bieden aanvullende services zodat uw chauffeur ook na de training opgevolgd kan worden, dit door middel van Dynafleet en Fuel Advice (brandstof- en rijstijlrapportage). 

Zes cursussen

Vakbekwame chauffeurs dankzij code 95

Wij bieden zowel praktijk- als theorietrainingen aan die voldoen aan de EU-richtlijnen, hierdoor kunnen uw chauffeurs naast het actualiseren van hun eigen kennis ook uren maken voor Code 95.

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs van de chauffeur (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Deze code is vijf jaar geldig en met code 95 tonen uw chauffeurs aan vakbekwaam te zijn.

Wij bieden naast onze regulieren praktijk- en theorietrainingen ook maatwerk trainingen aan die we kunnen afstemmen op uw wensen en behoeften. 

Uw training boeken

Uw training boeken

Op deze website vindt u specifieke informatie per training, ook is er per training een informatieblad beschikbaar zodat u alle informatie nog kunt nalezen.Wanneer wij een training voor u mogen inplannen kan u contact opnemen met plaatselijke Volvo dealer of rechtstreeks met ons via mailadres

vtndriverdevelopment@volvo.com. 

Wij doen ons uiterste best om een passend trainingstijdstip voor u en uw chauffeurs te vinden.

Bekijk het bezettingsoverzicht van onze trainingen