Volvo FH

De nieuwe leider in het langeafstandssegment. Voor ongeëvenaard chauffeurscomfort en optimale bedrijfskosten.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 of 10×4

D13 of D16 (420 tot 750 pk)

I-Shift Dual Clutch – soepel en dynamisch schakelen.

Geïnspireerd door de racewereld hebben we een nieuwe versnellingsbak ontworpen met nog nooit eerder vertoonde voorzieningen in de truckbranche: I-Shift Dual Clutch. Dankzij de dubbele koppeling wordt bij het schakelen het motorkoppel niet onderbroken. En zonder dat dit ten koste gaat van het lage brandstofverbruik. Wanneer uw transportopdrachten hoge prestaties vragen, brengt I-Shift Dual Clutch u een ongeëvenaard rijcomfort en souplesse.


I-Shift dual clutch unit

Voordelen van I-Shift Dual Clutch. 

Het koppel in de aandrijflijn wordt niet onderbroken, hetgeen resulteert in een soepel en dynamisch schakelen: dit zijn de belangrijkste voordelen van rijden met I-Shift Dual Clutch. Dankzij deze krachtige schakelvoorzieningen verloopt het rijden uitzonderlijk comfortabel en relaxed. Zowel voor chauffeur als lading.

U zult ook de soepele acceleratie merken waardoor u het tempo van het verkeer gemakkelijker en comfortabel kunt volgen. I-Shift Dual Clutch is de perfecte keuze voor veeleisende toepassingen.

I-Shift Dual Clutch is leverbaar voor D13K-motoren met 460, 500 en 540 pk.

Lees hier meer over de voordelen van I-Shift Dual Clutch.

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Nieuw, maar al wel beproefd. 

Een helling met een glad oppervlak? Geen probleem. I-Shift Dual Clutch ondersteunt u met soepel en snel schakelen, met een minimaal risico van vast komen zitten en grip verliezen.

Ja, I-Shift Dual Clutch is gloednieuw. Maar grondig getest en beproefd. Sinds 2009 hebben we de versnellingsbak miljoenen kilometers getest in het dagelijks gebruik.

Dankzij de innovatieve platformarchitectuur kunnen moderne I-Shift-opties, als PTO en retarder worden geïnstalleerd op de I-Shift Dual Clutch.I-Shift Dual Clutch front

Zo werkt het. 

De twee droge koppelingen bevinden zich aan de voorzijde van de versnellingsbak. Bij normale werking staat één koppeling vrij terwijl de ander is geactiveerd. De bediening van de koppelingen en het schakelen worden geregeld door een pneumatisch systeem, dat lijkt op de bekende I-Shift.

In principe kan door de transmissie met dubbele koppeling de volgende versnelling alvast worden geselecteerd, terwijl in de huidige versnelling wordt gereden. Wanneer van versnelling wordt gewisseld, wordt de momenteel geactiveerde koppeling vrijgegeven, terwijl tegelijk de daarvoor niet-actieve koppeling wordt geactiveerd. Dit betekent dat er bij het schakelen geen onderbreking plaatvindt bij de koppel van de motor.

Met twee prise-assen en een ingenieuze opstelling van tandwielen en selectie-elementen, kunnen twee versnellingen tegelijk worden geselecteerd.


I-Shift Dual Clutch

Type Hoogste versnelling Motorkoppel (Nm) Maximaal treingewicht (ton)
SPO2812 Overdrive 2800 60


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Fuel Economy
Omvat intelligente functies voor een laag brandstofverbruik. Dit maakt het programmapakket ideaal voor internationaal transport.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

Fuel Economy met I-See
Voegt I-See, inclusief I-Cruise, toe aan het Fuel Economy-pakket, voor een nog grotere brandstofbesparing.


De volledige pakketinhoud weergeven