Milieuvriendelijke aandrijflijn Volvo FH16

Volvo FH16

De kampioen zwaargewicht voor langeafstandstransporten.

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton. Tot 200 ton voor speciale langeafstandstoepassingen.

Motor:
D16G: 540, 600, 700, 750 pk

Cabines:
Slaapcabine, Globetrotter, Globetrotter XL

Milieuvriendelijke aandrijflijn

Hoe kunt u uw brandstofverbruik optimaliseren?
Het verminderen van het brandstofverbruik is voor elk bedrijf een economische noodzaak. Maar dat geldt nog meer voor milieukwesties. Bij Volvo geloven we in de voordelen van een schonere technologie. En daar hebben we een serieuze missie van gemaakt. Om u een voorbeeld te geven: tussen 1980 en 2001 is door de toename van het motorrendement het normale brandstofverbruik (met dieselmotoren) verminderd met ongeveer 30%.

Naast het voertuig- en motorontwerp is het brandstofverbruik van trucks echter afhankelijk van factoren zoals de belastingsfactor, de chauffeur, de apparatuur en het weer.

Volvo heeft een lange ervaring op het gebied van motortechnologie om de emissies te verlagen en voldoet aan alle wetgeving in Europa, de Verenigde Staten en Japan.

SCR-technologie
Bij Volvo Trucks geloven we dat de SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) het beste alternatief is om te voldoen aan de Euro 5-emissiewetgeving. SCR is een beproefde en betrouwbare technologie zonder beperkingen in vermogen die de koel- of oliesystemen niet beïnvloedt.

SCR staat ook voor de zuinigste technische oplossing voor Euro 5.