Chassis van de Volvo FL

Geschikt voor een leven in een stedelijke omgeving.

Het chassis van de Volvo FL is voor slechts één doel geconstrueerd: flexibiliteit. Bij elke confrontatie met de problemen en eisen van stedelijke distributie, zoals zware ladingen, krappe bochten en veelvuldig gebruik, gaat de truck de uitdaging aan. Dat is helemaal het geval als u de truck nog verder heeft gespecificeerd.

Chassishoogten, bij benadering.

  • Low: 810-830 mm
  • Medium: 860 mm
  • High: 950 mm
  • X-High: 960 mm
Wielbases
  • 3,250-6,800 mm

Bekijk de volledige chassisspecificaties

 


Aangepast Volvo FL-chassis

Op maat gemaakt of standaard.

Het Volvo FL-chassis kan worden besteld met een standaardopstelling of worden aangepast aan uw specifieke eisen. Dankzij het VBI-systeem (Volvo Bodybuilder Instructions) worden de doorlooptijden voor de carrosseriebouwer verkort en krijgt u in de kortst mogelijke tijd de perfecte truck, met een perfecte opbouw die is aangepast aan uw specifieke bedrijfsactiviteiten.


Chassis Volvo FL, bovenaanzicht

Gemakkelijk voor de opbouw.

Om het werk van de carrosseriebouwer te vergemakkelijken kan het chassis worden voorzien met beugels in het frame. De combinaties kunnen worden gespecificeerd om te voldoen aan de vereisten en elke gewenste opbouw.

Lees meer over de flexibiliteit van het chassis


Pictogram onderhoud

Onderhoudsvrije voorassen.

Er is zijn drie verschillende opties voor onderhoudsvrije voorassen, afhankelijk van de belastingsvereisten. Voor trucks met een D5K-motor bedraagt het maximale laadvermogen 4,5 ton, terwijl trucks met een D8K-motor een laadvermogen hebben tussen 4,5 en 7,1 ton.


Volvo FL, zijaanzicht

Ophangingsuitvoering.

Afhankelijk van de asbelasting zijn er verschillende opties voor de ophanging van zowel voor- als achterassen: lucht- of bladvering, of combinatie van die twee.


Wielmaten Volvo FL

Wielmaten.

We bieden drie verschillende wielmaten voor de Volvo FL-reeks. Voor de kleine, geoptimaliseerde 12-tonner met 4-cilindermotor zijn de wielen 17,5 inch, terwijl voor de zwaardere trucks met 6-cilindermotoren kan worden gekozen tussen 19,5 en 22,5 inch.


Snelle remrespons

Snelle en veilige remrespons.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. EBS (elektronisch geregeld remsysteem) met schijfremmen levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat functies zoals antiblokkeerremmen (ABS), een sperdifferentieel en Brake Blending.


Electronically Controlled Suspension

Gemakkelijk, snel laden.

ECS (Electronically Controlled Suspension) kan worden gebruikt om het niveau van de luchtvering te regelen met schakelaars op het dashboard of een bedieningskast, zodat de laadvloer op het juiste niveau komt.