De tijd aan uw kant krijgen

Met kenmerken die ideaal zijn voor rijden in stedelijke omgevingen en door de nieuwe D5- en D8-motoren zorgt de nieuwste Volvo FL dat chauffeurs zich aan de planning kunnen houden en snel en efficiënt van levering naar levering gaan.

De nieuwe Volvo FL heeft geheel nieuwe, door Volvo ontworpen en gebouwde motoren. Deze motoren delen hetzelfde concept en dezelfde ontwikkelingsgedachte als van onze grotere trucks. Kenmerkend is hun bredere, vlakkere koppelkromme met ook bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, waardoor chauffeurs effectiever met het stedelijke milieu kunnen omgaan.

De nieuwe 12-tons Volvo FL met 4 cilinders biedt 500 kg extra laadvermogen, wat de bedrijfsefficiëntie verhoogt.
500 kg extra laadvermogen

500 kg extra laadvermogen

Als reactie op de informatie uit onze markten hebben we een 4-cilinder motor geïntroduceerd op de 12-tons Volvo FL. De truck is uitgerust met de krachtigste motor uit het segment (D5 met 240 pk), een geoptimaliseerde I-Sync-transmissie, en weegt 500 kg minder dan een vergelijkbaar voertuig met 6 cilinders. De kenmerken van dit nieuwe model bieden distributieklanten een fantastische mogelijkheid om te profiteren van een echte Volvo in een effectief, compact formaat.

Een bredere, vlakkere koppelcurve met snellere vermogensopbouw levert een snellere respons en uitstekende rijeigenschappen.

Het geheel vernieuwde programma met door Volvo ontwikkelde motoren, waaronder de krachtigste van het segment: een D5 met maar liefst 240 pk.
Volvo D5-motor

Euro 6-prestaties zonder nadelige gevolgen

De nieuwe Volvo FL voldoet geheel aan de wettelijke eisen voor Euro 6. En dat terwijl het brandstofverbruik gelijk blijft aan Euro 5, maar de onderhoudsintervallen langer worden.

De nieuwe Volvo FL is leverbaar met geoptimaliseerde I-Sync-versnellingsbak.
I-Sync-transmissie
5
Efficiency