Volvo FMX Chassis - Remmen 1

Volvo FMX

De Volvo FMX is echt een beest, geconstrueerd en gebouwd voor de zwaarst mogelijke omstandigheden voor trucks. En nog een beetje meer.

Maximaal treingewicht:
18 tot 48 ton

Chassishoogte:
Medium, Standaard/High, X-High en XX-High 

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Al het remvermogen dat u nodig heeft

U moet op de remmen van uw truck kunnen vertrouwen. Uw leven kan ervan afhangen. Betrouwbare remmen bieden niet alleen extra veiligheid. Met goede remmen kunt u ook nauwkeuriger manoeuvreren en kunt u erop vertrouwen dat de truck op exact het gewenste moment tot stilstand komt.

Schijfremmen met bladvering
Als u werkzaam bent in de zware bouwsector, moest u lange tijd noodgedwongen kiezen tussen schijfremmen en bladvering. Dat is nu verleden tijd. De Volvo FMX is leverbaar met twee verschillende tandemstellen waardoor u ook onder in de groeve van schijfremmen kunt profiteren, zelfs in combinatie met bladvering. Kiest u daarentegen voor schijfremmen in combinatie met luchtvering, beschikt u standaard over EBS en optioneel over ESP (Electronic Stability Program), dat nu ook leverbaar is voor sommige bakwagens.
Uiteraard kunt u ook nog steeds voor de beproefde trommelremmen met ABS (Anti-Blokkeer Remsysteem) kiezen. De betrouwbaarheid van deze remmen is in heel moeilijk terrein nagenoeg onverslaanbaar.

Krachtige hulpremmen
Deze mogelijkheden kunnen worden aangevuld met de uiterst krachtige hulpremmen van Volvo, met aan de top VEB+. Er zijn retarders voor alle transmissies. Deze ontlasten de wielremmen zodat u zich altijd veilig voelt, hoe snel u ook moet remmen.