Embers Åkeri

”Jag känner mig omvänd”

Joakim Ember på Embers Åkeri kände sig skeptisk. Han tyckte att han hade bra koll var bilarna befann sig och vilka som gick snålt. Men nyfikenheten tog till slut överhanden och han började testa Dynafleet – något som hjälpt honom att spara 4-5 % bränsle.

”Jag började att använda positioneringen i Dynafleet. Plötsligt kunde jag öka servicegraden och ge tydligare besked till kunden när bilen skulle komma fram. Jag har också tagit fler snabba erbjudanden från kunder med akuta transportbehov.”

KONTORET I FICKAN

Med en app i mobilen kan Joakim se på en karta var hans bilar är. ”Appen är viktig eftersom jag kör mycket och med kontoret i fickan är det lätt att ha koll på läget – oavsett var jag är.”

DYNAFLEET I ALLA BILAR
Nu är skepsisen borta och Joakim har eftermonterat Dynafleet i de äldre bilarna – i de nyare fanns hårdvaran med som standardutrustning. ”Nu har jag alla Dynafleet-abonnemangen i mina bilar. Jag vet var bilarna är, administrationen med kör- och vilotider är mycket smidigare, men framför allt har vi nu ett helt annat fokus på att köra bränslesnålt.

NYA SÄTT ATT MOTIVERA FÖRARNA
"Det som överraskade mig var hur mycket körstilen påverkar förbrukningen. Genom att vi pratar om de resultat vi får fram har alla förbättrat sig. En av förarna har sänkt sig med en halv liter milen.”

Varje droppe räknas Joakim Ember på Embers Åkeri i Aneby.

Joakim funderar nu på hur de ska gå vidare och hitta ett bra sätt att motivera förarna att fortsätta köra snålt. ”Det blir lite inbördes tävling mellan förarna. Det måste vara kul om det ska bli bra i längden och jag tittar nu på om vi ska ha en tävling eller kanske någon annan form av belöningssystem.”

PERSONLIG RÅDGIVARE MED FUEL ADVICE
Att sänka bränsleförbrukningen är en sak. Det är svårare att hålla den nere över tiden. Med tjänsten Fuel Advice får Joakim snart hjälp av en personlig rådgivare och regelbundna uppföljningar för att den skall förbli låg. ”Nu har jag också tecknat upp mig på tjänsten Fuel Advice och vi är spända på vad det kommer att ge.”

ÄR DU REDO?
Dynafleet-tjänsterna gör det möjligt att bli mer produktiv. Nu arbetar Embers Åkeri smartare – är du också redo att sätta igång? Här kan du läsa mer om Dynafleet och Fuel Advice.