Mekanikerkampen

Volvo Truck Center vann på Vallåkra

Tävlingarna under Vallåkraträffen är avgjorda. Ahmad Hassan från Volvo Truck Center vann både mekanikerkampen och kamremsbytartävlingen över Mercedes och Scania. Henric Sundin, VD för Volvo Truck Center i Sverige var jublande glad och gratulerade Ahmad efter vinsten.

Tävlingsmomenten var att på tid byta kamrem och tändstift på en personbilsmotor, vilket Ahmad klarade på fantastiska 15 min och 20 sekunder. Till detta ingick även att på fem minuter och på fri hand göra ett porträtt av fordonslackeraren och instruktören Frida Gustafsson med en airbrusch. Publikens applåder fick sedan avgöra vilket motiv som var vinnare. En jury avgjorde slutvinnaren.

Tävlingarna arrangerades av Bilproffs vars yta var laddad med den senaste lastbilstekniken och de bästa ungdomsmekanikerna från Volvo, Mercedes  och Scania. Att locka duktiga ungdomar till mekanikeryrket har hög prioritet hos Volvo Truck Center. I Bilproffstältet var också fem gymnasieskolor från Skåneregionen representerade, där de informerade om sitt fordons- och transportprogram i lastbilsteknik för intresserade ungdomar.