Volvo FM

En första titt på nya Volvo FM

För många transporter har det inte funnits en effektivare lösning än Volvo FM. Men nu går det att få jobbet gjort ännu snabbare och smidigare – nya Volvo FM är här.

Med hjälp av smart teknologi sparar den bränsle och ökar tiden ute på vägarna. Och med nya, intelligenta hjälpmedel går det fortare och enklare att lasta och lossa.

Sist men inte minst kommer det nya revolutionerande styrsystemet att förändra upplevelsen av att köra lastbil. Varje gång, varje dag.

Styrningen är en världsnyhet

Volvo Dynamic Steering är sannolikt den största uppfinningen sedan servon kom på 60-talet. Den innebär en radikal förbättring av hur det är att styra en lastbil. Volvo Dynamic Steering är en hastighetsberoende form av servostyrning som gör det mycket lättare att manövrera, framförallt i låga hastigheter. Den filtrerar också bort de negativa effekterna av ojämnt underlag. Du kan köra över hål i vägen, och knappt märka det.

Det räcker i praktiken med ett finger för att kunna styra, mjukt och exakt. I högre hastigheter ökar riktningsstabiliteten, men fördelarna är påtagligast i lägre hastigheter där styrassistansen är som störst. Det märks tydligt när man svänger eller backar med full last. Resultatet är bättre komfort och mindre påfrestningar för föraren – och mindre risk för förslitningsskador.

Styrningen är en världsnyhet

Helt ny fjädring

Vägegenskaperna har blivit påtagligt mycket bättre tack vare den nya fjädringen. Volvo FM har fått nya stötdämpare, kraftigare fjädrar och en ny geometri: Till exempel är den nya krängningshämmaren placerad närmare vändskivan, vilket gör att krängningskrafterna från släpvagnen överförs direkt till marken. En geometrisk förändring som skapar bättre grundstabilitet hos lastbil och släp, och ökar förarens upplevelse av kontroll.
Ute på vägen känns nya Volvo FM förvånansvärt sportig. En känsla som förstärks av den komfort och precision som kommer med Volvo Dynamic Steering. Tillsammans med den nya fjädringen ger det en dramatisk effekt på både styrning och väghållning.

Volvo FM

Uppfyller Euro 6

Euro 5-drivlinan i Volvo FM är känd för sin prestanda och körbarhet. Den nya Euro 6-drivlinan har lyckats behålla de egenskaperna tack vare utökad SCR-teknik (Selective Catalytic Reduction) och ett antal andra tekniska förbättringar. Både D11-drivlinan och D13-drivlinan uppfyller Euro 6.

Nya Volvo FM har också gått ned i vikt. Lastbilarna har optimerats för sina användningsområden genom förbättrade material, tillverkningsmetoder och konstruktionskriterier. För Volvo FM 4x2 Euro 6-dragbil är nettominskningen upp till 75 kilo.

Spara upp till 5 % bränsle med I-See

Spara upp till 5% bränsle med I-See

Nya Volvo FM kan utrustas med den senaste bränslebesparande tekniken, I-See. Det är en funktion som jobbar tillsammans med I-Shift för att växla optimalt i alla backar. I-See kommer ihåg backarna som du kört över tidigare och använder sedan information om vägens lutning för att maximera bränsleeffektiviteten. Om inte backen redan finns i minnet, hämtas uppgifterna automatiskt från I-See-databasen.

Fortsätt spara med Fuel Advice

Den här nya tjänsten hjälper förarna att köra snålare, och sedan hålla kvar förbrukningen på en låg nivå. En personlig bränslerådgivare analyserar körmönstren och ger kontinuerlig uppföljning och råd som behövs för att förarna ska fortsätta att spara bränsle. Du kan prenumerera på tjänsten för en enda lastbil – och se hur investeringen lönar sig i form av lägre bränslekostnader månad för månad. Fuel Advice kan hjälpa dig att spara upp till 5 procent bränsle.


Spara upp till 5 % bränsle med I-See

Så kan du få 100% tillgänglighet

Nu kan du också skaffa Volvos nya guldavtal – med 100 procents tillgänglighet. Ett löfte som är möjligt tack vare att nya Volvo FM är utrustad med Telematics Gateway. Det är en inbyggd kommunikationsenhet som gör att verkstaden kan fjärrövervaka lastbilens viktigaste delar och anpassa underhållsschemat efter delarnas verkliga skick – och efter vilka behov du har.

Ytterligare en funktion som kan bidra till maximal tillgänglighet är Volvo Action Service On Call. Om lastbilen får punktering, eller om det dyker upp något annat problem, kan föraren ta direkt kontakt med ett kundcenter genom att trycka på en knapp. Tack vare den integrerade kommunikationsenheten går det att skicka rätt hjälp till exakt rätt plats – så att lastbilen snabbt kan komma ut på vägen igen.

Om du har Volvos nya guldavtal och lastbilen inte är i trafik igen inom överenskommen tid, kommer Volvo dessutom att kompensera dig.

Spara upp till 5 % bränsle med I-See

Starkare och mycket mer flexibel

Nya Volvo FM har blivit starkare där det verkligen gör nytta – på de enskilda axlarna. Ökningen i nyttolastkapacitet varierar, men för flera av axlarna rör det sig om ett ton eller mer. För tunga transporter blir det möjligt att ta större uppdrag eller att få ut bättre ekonomi av de som man redan har. Ännu viktigare är kanske att risken minskar för att lastbilen överlastas. Och föraren har större frihet att lasta och lossa på ett säkert och tidseffektivt sätt.

Nya Volvo FM klarar också högre axeltryck vid lägre chassihöjder. Med mer höjd över för lasten, kan man montera större kranar på anläggningsfordon. Det blir också mindre bekymmer med viktfördelningen när man hämtar containrar. Och med den låga sovhytten kan man till och med lasta SUV:ar på övre däck på en biltransportbil.

Nya Volvo FM har ännu fler användningsområden än föregångaren tack vare ett större antal konfigurationsmöjligheter. Den är också bättre förberedd för att göra jobbet lättare för påbyggaren. Det spar både tid och pengar åt dig.
Starkare och mycket mer flexibel

Gör varje dag lite lättare

Mycket hos nya Volvo FM har utvecklats för att hjälpa föraren att jobba effektivare. Ta fjärrkontrollen till exempel, den sparar tid vid lastningen och kan komma ihåg upp till fem olika lastkajer. Eller My Truck, världens första app där föraren kan ställa in hyttemperaturen eller kontrollera reglagen på instrumentbrädan.

Även hytten har blivit attraktivare. Den har en helt ny instrumentpanel med en ny ratt och elektronisk parkeringsbroms. Det går att få reglagen för I-Shift integrerade i instrumentbrädan – vilket gör det lättare att röra sig i hytten. Det finns också bättre förvaringsutrymmen för att kunna ha ordning på papper och personliga tillhörigheter. Och en ny förarstol med ökat benutrymme och mer komfort.

Allt det här och lite till gör nya Volvo FM till en mycket trivsammare plats att tillbringa sin tid. Men det insåg du säkert redan när du såg den nya designen?

Nya Volvo FM kan levereras med följande konfigurationer

Hytter Motorer Växellådor Bakaxlar
Volvo FM hytter Volvo FM motorer Volvo FM växellådor Volvo FM bakaxlar
Daghytt
Sovhytt
Låg sovhytt
Globetrotter-hytt
Globetrotter LXL-hytt
D11K (330, 370, 410 eller 450 hk)

D13K (420, 460, 500 hk)
I-Shift
Manuell växellåda
Enkel reduktion
(Godkänd tågvikt: 44–70 ton)

Navreduktion
(Godkänd tågvikt: 70–120 ton)