Volvo FMX – strålkastare
Varde ljus – helst bi-xenon

De nya strålkastarna är helt anpassade till Volvo FMX, och har samma effektivitet som strålkastarna till nya Volvo FH och fjärrtransporter. Men med en eller två unika egenskaper.

Hanna Degerman är siktspecialist med uppdrag att göra Volvo FMX känd för sina enastående strålkastare.

Man kan köra hur länge som helst med de här på

Starkare, längre, bredare

”Vi har bestämt oss för att vara nummer ett när det gäller sikt”, säger Hanna Degerman, utan att låta skrytsam. ”Det är viktigt för dem som kör Volvo FMX, eftersom de kör på dåliga vägar med svag belysning – ofta hela natten – i grusgropar, gruvor och skogar.” Därför är standardbelysningen nu både starkare, längre och bredare. Och enligt Stig Elofsson, mannen bakom tekniken, är det en radikal förbättring.

”Ljusintensiteten från de nya strålkastarna är påtaglig. Det gör mörkerkörningen mindre tröttsam för föraren och förbättrar säkerheten för alla.”

Utstrålar kraftfullhet

De nya strålkastarna sitter högre upp och har en kompaktare design. Stig tycker att de påminner om ett vildsvin. Men det beror inte bara på hur de ser ut. De är både robustare och tillförlitligare. Och de nya halogenlamporna står pall även för vibrationerna från riktigt besvärlig terräng – det bevisades i den brasilianska djungeln.

”I svåra förhållanden hjälper belysningen dig att undvika skador på lastbilen. Och allt som gör att du måste stanna lastbilen minskar produktiviteten”, säger Hanna Degerman.

Volvo FMX – strålkastare

Dagsljus i mörkret

Bi-xenon-lamporna är extremt effektiva och särskilt bra för lite äldre förare med trötta ögon, som Stig Elofsson själv. ”De är dubbelt så intensiva som halogenlamporna och har en helt annan färgtemperatur. Det är som att köra i dagsljus”, säger Stig Elofsson. Sedan skiner han upp och berättar att man kan köra hur länge som helst när de är på. De nya bi-xenon-modulerna är dessutom mycket mer skaktåliga.

Skaktestad hytt

För att kunna simulera en hel livslängds påfrestningar i form av rötter, ojämnheter och gropar har Volvo byggt en egen vibrationsplattform. Vid skaktestningen av hytten utsätts strålkastarna för ett vibrationsmässigt inferno under 300 cykler. Och bi-xenon-lamporna klarade testet med Stig Elofssons välsignelse. ”De höll hela testet och såg faktiskt ut som nya när det var över”, berättar han.

Smart LED-belysning

De två varianterna är i princip identiska. Bi-xenon-modulen ersätter helt enkelt den nedre av de två halogenlamporna. Den står för både halv- och helljus, men vid helljus kompletteras belysningen med halogenmodulen.

För varselljuset står Volvos unika V-formade LED-lister. Det nedre partiet fungerar även som blinker med bärnstensfärgat ljus. För att blinkersignalen ska framträda bättre sänks ljusintensiteten i resten av LED-listen. Det är mindre viktigt för Hanna Degerman att den är unik. I stället betonar hon de praktiska fördelarna: två lampor mindre för kunden att byta.

Skyddade strålkastare

Strålkastarskydden är fabriksmonterade, men kan bytas ut. Föraren kan enkelt växla mellan olika skydd för väg- och terrängkörning. Eftersom de är stålförstärkta är de väldigt hållbara. Det finmaskiga nätet för terräng förhindrar att småstenar flyger in i glaset. Men hur starkt är skyddet? Hjälper det om du kör på något stort?

Hanna Degerman

”Kanske inte en känguru”, svarar Stig Elofsson, ”men vi kommer garanterat att sälja betydligt färre reservdelar till kunder som kör i skogen.”

Vikten av sikten

Frågan kvarstår dock. Räcker den nya belysningen för att uppfylla de uppsatta målen för sikten? Det tror Hanna Degerman. ”Belysningen på FMX är lika bra, eller till och med bättre, än belysningen på någon annan lastbil.”

Läs mer om de nya och förbättrade strålkastarna här

10
Strålkastare