RSS

Blijf op de hoogte met RSS

Wat is een webfeed?
Een webnieuwsfeed, of RSS-feed, is een webservice die u automatisch de nieuwste inhoud stuurt van een of verschillende door u gekozen websites. U bespaart tijd doordat surfen op het steeds groter wordende internet hierdoor een stuk efficiënter wordt.

RSS (een afkorting van Really Simple Syndication) wordt meestal door een oranje feedpictogram aangeduid en is momenteel hard op weg een standaardinternetindeling voor webfeeding te worden. RSS is vooral populair bij vele sport- en nieuwssites. Met RSS kunt u nieuwe informatie snel en handig ontvangen zonder dat u daarvoor de website hoeft te bezoeken. Dankzij RSS hoeft u slechts naar één locatie, uw feedreader, te gaan om de nieuwste informatie van een of verschillende websites te bekijken.

Hoe ontvang ik de webfeed?
Het enige wat u hoeft te doen is een RSS-reader op uw computer installeren. Er zijn verschillende readers beschikbaar. Sommige readers zijn softwareprogramma's die u naar uw computer moet downloaden, maar we raden u aan een reader op basis van een browser te gebruiken.

Readers op basis van een browser zijn websites die uw feeds en de bijbehorende informatie opslaan in een persoonlijke account. Dit is praktisch wanneer u regelmatig op verschillende computers surft.

Hieronder vindt u verschillende links naar zowel RSS-readers op basis van een browser als downloadbare RSS-readers.

Zodra u een RSS-reader heeft, kunt u de feed van Volvo Trucks toevoegen.

HAAL ONZE RSS-FEED OP

  1. Klik op deze link om de RSS feed op te halen.
  2. Kopieer het URL-adres.
  3. Plak dit adres in uw RSS-lezer.

RSS-readers

RSS-readers op basis van web/browser