Met EBS is op de remmen staan niet nodig

Met EBS is op de remmen staan niet nodig

Of u nu volop op de remmen moet gaan staan, of langzamer moet gaan rijden om dit te voorkomen, met EBS (Electronically controlled Brake System) blijft u buiten gevaar.

EBS is een elektronisch geregeld remsysteem met antiblokkeerschijfremmen, dat een groot remeffect biedt en snel reageert dankzij een elektronische signaaloverdracht.

EBS verhoogt de verkeersveiligheid voor zowel bakwagens als oplegger/aanhangercombinaties. De bedrijfsremmen en hulpremmen werken samen voor een grotere veiligheid en productiviteit. EBS wordt standaard gemonteerd op trucks met luchtvering en kan worden geïnstalleerd bij sommige toepassingen met bladvering.

Wanneer de chauffeur het rempedaal intrapt, worden remsignalen naar de EBS-regeleenheid verzonden. Een aantal sensoren voor wielsnelheid en remvoeringslijtage verstuurt informatie en de regeleenheid bepaalt de remdruk voor elke as en elk wiel. Modulatoren regelen de luchtdruk die aan de remcilinders moet worden geleverd. De EBS heeft ook een pneumatisch back-up systeem.

EBS is leverbaar in twee verschillende programmapakketten: Medium en High. Het laatste pakket is bedoeld voor trekkers.

Enkele EBS-voorzieningen voor veiligheid en comfort:
ABS: antiblokkeerremmen.
Lining Wear Sensing (remslijtagemonitor, LWS): geeft een waarschuwing wanneer nog ca. 20% van de remvoering over is.
Lining Wear Control (controle op voeringslijtage, LWC): verdeelt de slijtage gelijkmatig over de remvoeringen van de diverse assen.
Waarschuwing remtemperatuur: voor de remmen.
Brake Blending: de hulprem wordt geactiveerd om de bedrijfsremmen te ondersteunen.
Differential Lock Synchro (DLS): de aangedreven wielen worden gesynchroniseerd voordat het sperdifferentieel wordt ingeschakeld voor meer tractie.

Traction Control System (tractiecontrolesysteem TCS): voorkomt het doorslippen van de aangedreven wielen.
Drag torque control (koppelcontrole): voorkomt dat de aangedreven wielen op een gladde ondergrond blokkeren als het gaspedaal abrupt wordt losgelaten.
Diff Lock Control (bediening sperdifferentieel, DLC): automatisch inschakelen van het sperdifferentieel bij lage snelheden op solo- en tandemassen.
Hill-start aid (ondersteuning bij het wegrijden op hellingen): de remmen worden losgelaten wanneer een vooraf ingesteld motorkoppel is opgebouwd, wanneer de koppeling wordt losgelaten bij een truck met handgeschakelde versnellingsbak, of ongeveer een seconde nadat het rempedaal is losgelaten bij een truck met automatische transmissie.
Panic Brake Assistance (noodstophulp): vergroot de remdruk om de vertraging te optimaliseren en de remweg te verkorten.
Wheel Brake Monitoring (bedrijfsremcontrole): controleert voortdurend de remfunctie.
Brake Performance Warning (waarschuwing bij weinig remkracht): geeft een waarschuwing als de vertraging te klein is in verhouding tot de gevraagde remcapaciteit.
Electronic Stability Program (elektronisch stabilisatiesysteem, ESP): remstabilisatie voor opleggers met
4x2-, 6x2- en 6x4-aandrijving. Opgenomen in EBS High.
Coupling Force Control (automatische remcompensatie, CFC): voor de trekker en de aanhanger.
Opleggerrem (TB): biedt de mogelijkheid om een veiligheidscontrole uit te voeren bij het aankoppelen van opleggers.