ACC

ACC: vliegtuigtechnologie voor veiligheid

De ACC - Adaptive Cruise Control - is één van onze meest geavanceerde nieuwe boordsystemen, ontworpen om stress te verminderen en uw comfort te verhogen door toepassing van nieuwe, intelligente elektronica.

ACC controleert of u het voorliggende voertuig niet te dicht nadert

Met behulp van technologie voor gevechtsvliegtuigen helpt de ACC (Adaptive Cruise Control) u om een veilige afstand tot andere voertuigen te bewaren.

De ACC is vernieuwd en verfijnd. Het systeem maakt nu gebruik van de wielremmen van de truck bij het vertragen, waardoor het nog krachtiger wordt. De nieuwe ACC werkt ook samen met de I-shift, en kan dus alleen worden gebruikt bij trucks die zijn uitgerust met de automatische schakelende versnellingsbak van Volvo.

Met een conventionele cruisecontrol bent u gebonden aan een bepaalde snelheid. Maar de ACC kiest ook een tijdsinterval ten opzichte van het voorgaande voertuig. U kunt een veiligheidsmarge instellen van bijvoorbeeld drie seconden en de ACC handhaaft de afstand door een automatische regeling van het motorvermogen of de remmen. De ACC zal in 90% van alle remsituaties afremmen. Wanneer iemand een noodstop maakt, wordt u gewaarschuwd door een geluidssignaal en een lichtsignaal.