LKS: Lane Keeping Support

Blijf in het midden van de weg

Er is nu een automatisch systeem dat u helpt om de positie van de truck op de weg in de gaten te houden. Als u te dicht bij de rand of de middellijn van de weg komt, wordt u gewaarschuwd door een geluidssignaal. LKS (Lane Keeping Support) helpt u wanneer u afgeleid raakt.

LKS is een ondersteuningssysteem voor de chauffeur dat hem waarschuwt wanneer de truck onbedoeld van de huidige rijstrook afdwaalt. De voornaamste toepassingsgebieden zijn bij langeafstandstransport op snelwegen, wanneer wordt gereden met een constante kruissnelheid in een monotone verkeersomgeving.

 

De voornaamste onderdelen van LKS zijn een camera, een verwerkingseenheid en een regeleenheid. De camera filmt voortdurend de markeringen op de weg. De informatie wordt verstuurd en verwerkt door de regeleenheid, die bijvoorbeeld is verbonden met de snelheidsmeter, het remsignaal en de richtingaanwijzer. Wanneer er is voldaan aan een aantal criteria die aantonen dat de truck onbedoeld van zijn koers afwijkt, verstuurt de regeleenheid een waarschuwingssignaal.

Het LKS-systeem kan gemakkelijk in en uit worden geschakeld met een schakelaar op het instrumentenpaneel.

Bekijk de film over Lane Keeping Support