Alternatieve brandstoffen

Alternatieve brandstoffen

Er is niet één bepaalde energiebron die olie kan vervangen. In plaats daarvan zien we de ontwikkeling van een breed scala aan brandstofalternatieven en aandrijfsystemen die elk geschikt zijn voor andere doelen. Volvo neemt actief deel aan dit ontwikkelingsproces en heeft ervoor gekozen om zich hoofdzakelijk op die alternatieven te richten die voldoen aan de strengste normen wat betreft een hoge energiezuinigheid en een lage impact op het milieu. Dit alles van grondstoffen tot verbruik, een perspectief dat bekend staat als de 'bron-tot-wiel'-benadering.
Brandstoffen van de toekomst
Volvo Trucks is de eerste truckfabrikant die bij klanten uitvoerige praktijktests doet met de brandstof Bio-DME.  En ook de eerste fabrikant die een dieselmotor presenteert die rijdt op methaangas met een vleugje diesel voor de ontsteking.

Deze methaandiesel trucks worden langzaam op elke markt over de hele wereld geïntroduceerd. De Euro 6 oplossing is in opbouw en wordt gepland voor het einde van 2015. Methaangas zal de dominante alternatieve brandstof worden van diesel.