Transporteurs met een gestroomlijnd wagenpark besparen tot 10 procent brandstof met Airflow

Zelfs zonder spoilers staan Volvo-trucks bekend om hun toonaangevende aerodynamische kenmerken. Maar het is een feit dat de meeste Volvo-trucks af fabriek worden verkocht met spoilers om de weerstand voor de truck te verminderen en de brandstofkosten voor de transporteur te verlagen. Met het complete Airflowpakket kan deze besparing oplopen tot zo´n 10 procent.

every drop counts

VANWAAR AL DEZE TURBULENTIE?
Zelfs bij zeer rustig weer maakt een truck die met 80 km/u over de snelweg rijdt, zijn eigen tegenwind. De cabine zelf is strak gestroomlijnd, maar afhankelijk van het type en de grootte van de aangekoppelde trailer of bak, kan er veel turbulentie ontstaan als de lucht de cabine verlaat en de trailer tegenkomt. Spoilers zorgen op deze plek voor het optimaliseren van de luchtstroom en nemen de turbulentie grotendeels weg, zodat de truck minimale weerstand van de wind ondervindt.

Het Airflowpakket omvat drie verschillende spoiler typen: dakspoiler, zijspoilers en chassis skirts. Tests hebben aangetoond dat de dak- en zijspoilers alleen al zorgen voor een brandstofbesparing tot 8 procent. Samen met de chassis skirts laten dezelfde tests een mogelijke brandstofbesparing van bijna 9 procent zien.

HOE GESTROOMLIJND IS UW WAGENPARK?
De meeste transporteurs met Volvo-trucks hebben wel enige voordelen ontdekt van de spoilers. En nu is het complete Airflowpakket verkrijgbaar voor een nog grotere wielbasis selectie van Volvo-trucks. De dakspoilers zijn vast of instelbaar, afhankelijk van de hoogte van het voertuig en het chassis, en de afmetingen van de banden.

Bovendien laten tests zien dat wanneer een dakspoiler 5 cm te laag of 10 cm te hoog is bevestigd, de mogelijke besparingen met 1 procent afnemen, een goede reden om ze meteen in de fabriek te laten aanbrengen.
Every Drop Counts 
every drop counts

AIRFLOW – EEN UITGEBREID PAKKET
De spoilers voor het dak en de achterkant zijn afgestemd op elke specifieke cabine en verkrijgbaar voor de hele reeks.

Aerodynamische chassis skirts helpen de luchtweerstand nog verder terug te dringen. Ze zijn verkrijgbaar voor de volgende wielbasissen:

  • 4X2 TREKKER, RAD-A4, WB3700 & WB3800
  • 6X2 TREKKER, RADT-A8, WB3400 & WB3700
  • 6X4 TREKKER, RADD-A8, WB3400